Friday, September 01, 2006

Hubby Demam

Yesterday masa cuti merdeka day, my hubby demam. Sian dia. My hubby jarang demam...once demam..terus flat abis. Sofea pulak, asyik cakap.."Abah, ok ker?"...ikut skrip akulah tuuu....he..he..jap..jap masuk bilik....'Abah ok"?..risau gak Sofea yer bila Abah demam...so mmg hari tu Sofea tak leh nak buli bapa dia lah lepas nie.

Biler my hubby dah ok sikit, I bring him to the near clinic. In the car, mulut Sofea...non-stop...bising dok nagging his father. "Tu lah...abah...kan Sofea cakap...jgn naik motor...kan dah demam"..My hubby cakap.."Sofea nie cam mak neneklah.."...Aku ketawa jer.

Bila hubby dah demam...I mcm zombie kat umah...sumer kerja I kena buat. Sblm nie..my hubby mmg rajin tulun I wat keja umah...etc basuh kain, sidai kain, basuh pinggan & buang sampah ( I mmg tak pernah buang sampah...jahat kan..) mmg I bersyukur biler dia tulun I buat sumer tu. Cuma bab memasak dia failed coz dia mmg tak pandai masak...cuma masak air & goreng telur ajer yg dia lulus. Sebab itu dia x cerewet dlm bab makan...ngeh..ngeh..

Semalam....I terfikir...mmg gifted sgt I dapat hubby yg rajin tulun wife & ringan tulang. Bersyukur sgt...alhamdulillah..

"yang...get well soon..."

2 comments:

adrina adi said...

elo laling, update ler blog.. hehe

lyn hazirah said...

OMG!!! i hate it when my hubby sakit... demam sikit pun like so tenat like that...aiyoh!!!! hari tu dia demam, i had to run like ayam with no head nak buat errands. then malam tu dia kena fly gi sumwhere... i terus cakap dgn dia.. go book a cab. i tak larat mau hantar you