Monday, September 18, 2006

Group Treasury Family Day


Last sunday, we went to PD coz my hubby punya department wat family day kat situ. Ek eler...dekat ajer fm KL to PD yerk...I hour drive ajer. Lepas nie..leh ajak hubby gi PD..ekekk kee.

Petang tu, after check-in..ada wat telematch...aku lak just duduk..maleh ler nak joint coz saper nak pegang Alisa. (alasan jer)w/pun nama aku derang panggil berkali-kali..haiyaa tak nampak ker aku dukung baby nieh. Sofea pulak dapat new freinds...bz dok main sand kat tepi laut. Aku gak dok kelek Alisa..sambil dok tengok..tengok sofea main dgn her geng.
Lewat petang sikit...Sofea dok bising nak mandi swimming pool..apa lagik..once ajer dpt green light fm me..zooooppp..dia terus terjun itu kolam. Sib baik air tak dalam..di buatnya kalo dia terjun adult punya kolam...tak ker naya.

Alisa pun nak mandi samer gak...apa lagik..aku sarung ajer swimming diapers..terus bawak dia gi masuk dlm kolam. Suka member biler dpt mandi dlm air sejuk...tapi tak leh rendam lelamer..takut running nose. Sofea cam biasa...dpt kawan baru lagik. Hubby aku pulak..dok bz main volley ball...nak ajer aku wat signal suh dia mai sini..tengok sofea mandi...tapi hampeh.
Malam tu ada BBQ..ekk keek kee...cakap start dinner kul 8.30 pm...so dlm kul 8.15 pm kitorang dah tulun....laaaaa rupanya kitorang yg lambat coz derang kul 7.45 pm..dah makan BBQ dah...nasiblah.
Susah gak nak makan biler dok bawak Alisa...sib baik ada sorang opismate hubby mintak aku permission nak jaga ALisa. Okey ajer bagi aku...leh aku makan pueh..pueh..tapi tak lamer..dlm berapa minit ajer...Alisa dah nangish...takut kut ramai sgt dok kerumun dia.

Lepas dinner...ada lucky draw. Mulut sofea dok bising..nak hadiah..hadiah..malu dgn my hubby punya boss yg dok satu table dgn kitorang. Biler ada hadiah utk Sofea..dia cam memalu nak amik...biler dah panggil byk kali...baru amik dgn malu..malu...eekkkeee malu ler konon. Itupun..dia nak lagi hadiah...sabo ajelah. Biler dah nak balik....my hubby punya boss kasik his lucky draw present to Sofea...apa lagik suka sokmo ler sofea coz dpt byk hadiah.

Malam tu sofea tido awal coz penat kut berendam dlm swimming pool...cam alisa pulak..masa time dinner lagik dia dah tido.
Hopefully, lepas nie..kalo ada rezeki nak dtg PD lagik....besh aaaa kat PD.

4 comments:

adrina adi said...

pakai tak kasut yang aunty bagi?? hehe...

sofea^alisa said...

mestilah pakai...nanti aku tempek gambo yer.

suka sokmo dia dgn kasut tu ..siap..belek..belek..lagik...mucas gracia.

adrina adi said...

mo man taii
(ko ucap kot spanish, aku jwb kot cina plak.. hehe)

lyn hazirah said...

ekekekeke ini duduk pesen apa ni la? i pun dah lama tak pergi PD... the last time i went was 2 yrs ago i think...masa tu my boys belum boleh berjalan lagi. but so lawa now compared to once upon a time ago coz dia dah tambak with pasir. its looks cleaner kan now? nways, if i gi PD, i selalu duduk apartment my dad kat situ if mau save cost... ekekekeke