Thursday, October 12, 2006

Sahur & Shopping Raya

This morning, I woke up at 4.00 am. Dunno what to eat for "sahur". Ikutkan malas I..nak ajer I goreng telur tp memikirkan sian lak kat hubby...I decided utk masak "daging masak kicap".

Masa time kejutkan my hubby...sempat my hubby tanya menu apa for sahur...aku replied "goreng telur ajer"ekeke..keee sajer mahu nyakat itu hubby. "Ohhh ok...telur pun okey gak.."...hubby aku jawab...aku sengeh sengeh ajer.

"oh..masak daging kicap yer..mesti sedap nieh"...hubby aku cam terperanjat...tapi aku wat cam relaxs sambil menyeduk nasi...dlm hati...tgklah saper yg masak...(kembang sekejap)...he..he..he..

Pejam celik...pejam celik...hari raya just around the corner kan?..we plan to shopping this saturday. Normally...beginilah every year kalo time raya...mmg kitorang prefer shopping last minute....bukan apa..utk avoid Sofea dari merasmikan baju raya....Sofea mmg pantang nampak baju baru...jam..jam itu gak dia nak sarung kat badan dia.

This year..tema kaler utk family aku "green apple"...Sejak aku ada Sofea, normally kalo pilih kain baju kurung I prefer dari jenis kain viscose or japanese cotton coz material nie cooling sikit..tak berpeluh sgt kalo anak aku pakai nanti. Lupa nak citer...Sofea ada "eczema"..mmg sensitif dgn panas..panas..nie habis nanti rashes kat pelipat leher, lutut & siku. So, thats why kunon kunon nak sedondong dgn anak aku...terpaksalah sat kali raya..aku akan pilih dari jenis kain nie...

Utk alisa pulak...this year mmg tak buat baju kurung utk dia..soo small lagik. Just beli itu baju gaun & denim jeans/t-shirt. Lagipun baju kakak dia yg past year punya pun masih in good condition...nampak cam baru pun ada gak..

Utk hubby pulak..dia mmg tak cerewet. Lagipun byk baju melayu yg past year punya masih elok utk di pakai. Sib baik ada kaler green apple...kang cam rojak pulak kalo bergambar nanti...kan...sorang pakai kaler lain..sorang pulak kaler itu ini..he..he..he..

Okeylah...raya kali nie mmg besh...apa taknya this year is my turn. We all balik ke Parit, Perak next saturday morning. Hopefully..kitorang selamat sampai pergi dan balik ke kg. nanti. Oh yer...Sofea kalo sebut nak balik kg. dia mesti dok mentioned nak pakai inai. Nak pakai inai raya..he..he..he..


4 comments:

janna w.m mokhsin said...

haa....bergerak pon blog pn riko kita nih..hehehe....nanti kang buh la gmbr baju raya kat sini yer...!

adrina adi said...

hi riko. tak sangka terserempak dgn u kat JJ tadi. sori kelam kabut sikit sbb kejar masa then ramai pulak orang hari ni. nak belek2 anak2 u pun tak sempat. wa pun comot & selekeh hari ni.malu seh!! anyway, harap2 dapat jumpa lagi. selamat hari raya!

ViZieR said...

aku pun nk pakai inai raya hehe

sofea^alisa said...

zana: okey..momantai..bulih..bulih

nasi: tu ler..x sangka dpt jumpa u kat sana gak...beshhh aaa dpt jumpa u.

viz: he..he..he..sama cam Sofea..nak pakai inai gak.