Monday, December 04, 2006

Alisa dah pandai cakap.....

Sekarang nie..Alisa dah pandai sebut a few words. Yang biasa keluar dari mulut alisa..."abah...abah...bah..bah.." then follow by pah...pahh...pah..." Sempat pulak Sofea menyampuk biler alisa sebut.pah..pah nie. Sofea cakap.."Ibu..Alisa cakap pah..pah nie cam Pah Bedah ajer..."..sabo ajelah.

Sofea mmg suka menyakat adik dia. Pantang sgt kalo Alisa lebeh dari dia..kalo boleh dia yg the greatest fm Alisa...like yesterday when Alisa was playing wih her toys..sajer jer I cakap kat Alisa...dah besar nak jadik doctor ker?...dgr ajer perkataan doctor...sofea mencelah..."alisa tak bulih jadik doctor..alisa kena jadik nurse...sofea ajer boleh jadik doctor". Lepas tu..sajer jer tanya dia naper cam tu pulak? "Doktor byk duit..kalo nurse sikit duit...biarlah kakak jadik doktor"...sofea..sofea..kalo bulih mmg dia nak menang ajer.

19 Dec nie..genaplah Alisa 11 mons..time flies vry fast. Tup..tap..tup..tap..dah nak dekat setahun umo Alisa. Biler tgk Alisa..rasa cam magic ajer coz b4 nie I dah pernah miscarriage about 2 times..rasa cam gifted sgt biler dpt Alisa...Alhamdulillah...syukur sesangat...


"Janganlah nangsish...ibu tanyer jer"..ekeekee keee


"Alisa...wat aper tuuu???"

4 comments:

adrina adi said...

dah besar ek anak2 ko.. hope to meet them again.

sofea^alisa said...

me too..tak sabo nak jejak kasih alisa & ariq..ekee keee

cucu uwan said...

riko!!!

happy new year! sangat rindu sama enko! marilah kita berjumpaan. melepaskan rasa rindu yg gundah gulana ni. uwaaaaaa

sofea^alisa said...

cumi...aku pun miss u too...nanti kita jumpa jumpaan yer bebeh...ekkee keee