Friday, January 05, 2007

Ibu...Sofea dah 6 yrs old..kan

Masa 1st day sent Sofea to her kindie...dlm keter lagik dia dah cakap..."Ibu...tak payah masuk tauuu"..so many times she repeat the same word in the car...tapi biasalah naluri ibu...mesti gak nk tgk ...tak kira...ekee keee.

Lepas drop Sofea ...I parked my car near the school gate. Slowly...slowly I masuk dia punya kindie...just nak tengok hows she doing overthere...so kepochi I nie kan?...Wah kemain seronok nyer dia jumpa member lama..whe she saw me in her class...she just smile. I wave dekat Sofea & walked away...so fast my doter already 6 yrs ...rasanya cam baru ajer aku bersalinkan dia...

After picked her fm school...becok mulut dia dlm keter citer itu ini ttg apa yg dia buat kat sekolah..seronok agaknya coz lamer dia x jumpa kawan lamer. Then, she told me that teacher Nani tangkap gambo dia sorang kat luar nursery...aku pun pelik gak..naper dia nak tgkp gambo anak aku...baru teringat yg teacher nani amik sofea jadik dia punya assigment utk paper dia.

Semalam...masa amik kat nursery...belum lagik dia pakai kasut...dah tunjuk her exercise book to me. Sofea cakap..dia betul sumer...then teacher letak gambo katun sticker kat exercise book....wahhh pesen skrg..instead of A or good...teacher dia tukar pakai sticker...bagus gak ...suka bukan main sofea biler tgk ada sticker dlm exercise book dia...budak..budak..benda baru sumernya dia suka.

4 comments:

janna w.m mokhsin said...

Sofea bajar kindergarten kat ner Riko? My Sophea minggu depan baru start bajar...and kali ni adik dia Laila pon start masuk kindie gak....

cucu uwan said...

dah besar sofea.. itu hari aku jumpa berhengos lagi.. hehehe.. i'll have the same feeling in the next 4 years.. huhuhu

adrina adi said...

bestnya hantar anak2 masuk skolah. tak sabar den...

sofea^alisa said...

zana..
kat Twinkle Tot...wah beshnyer 2 org anak dah masuk kindie..beshnyer

cumi..
tu lar..tak lamer lagi will be Adam punya turn pulak...

nasik..
aku dulu pun..cam hang gak..x sabo nak anto anak gi school...ekee keee