Wednesday, February 21, 2007

Rakaman Mcm2 Aznil....


2 weeks ago we went to Astro utk recording Mcm2 Aznil. Rasa cam tak percaya ajer yg Sofea telah t'pilih utk masuk dlm rancangan tu. Masih ingat lagi pd January lepas..sofea ajak gi audition Mcm2 Aznil..memula Ilham macam berat ajer nak pegi...tapi since Sofea yg beria..iya nak pegi...so kitorang pun bawaklah sofea gi audition...1st time gwe gi Astro masa tu...then 2nd time masa utk rakaman citer tu..mmg besh sesangat..mmg gwe tak leh luper sampai biler..biler..he..he..he..he

Sofea bergambo dgn 2 budak yg akan bersama dgn dia dlm episode rakaman tu. Yg cantik cam snow white tu nama dia Balqis then cam hero hindustan tu namanya Adam. Aku suka tgk Balqis nie..sweet ajer then Adam nie..first impression nampak pendiam sikit...tapi biler on the stage...waaaa dia mmg hero he..he..he..he
Sumer org dok tanya aku biler episode yg ada Sofea nie nak on air..Insyaallah tak silap aku adik crew kat situ cakap bulan March..tapi tak tahu tarikhnyer biler.

Sofea seghonok sungguh biler kena bawak gi make-up room. Sukalah tu biler org make up kan dia. Asyik dok tanya itu ini ajer kat make-up artist yg make up kan dia...yg paling aku tak tahan biler Sofea tanya kat make-up artist tu..."kak...subang ada tak?"...Saya ingat nak pakai subanglah...Adoiiii malu gwe masa tu....make-up artist tu pun tergelak biler Sofea tanya soalan cam tu kat dia...dlm hati aku...anak aku sorang nie mmg nak bergaya ajer...

7 comments:

LITTLE DEWA said...

ikiki
mcm2 la sofea ni
x sabar nk tgk la riko
nnt alert kiteorg tau...

janna w.m mokhsin said...

wah...riko,hang jgn luper bagi tahu bila sofea on air yer....aku mesti nak tgk punyer!

sofea^alisa said...

mummy..
aku rasa cam t'malu ler pulak..biler nak on air nanti...nanti aku alert nko yer.

zana..
sure no. problem bebeh..
cantiklah nko pun blog baru...suka aku tgk gambo yr doters..sumer kiut miut.

adrina adi said...

nanti bila nak on air, sila2 ler sms aku yer... hehehe

ciku_nunu said...

riko, alahai anak daramu itteww.. cumill...sofea ni nampak gaya jenis yg kompiden kan? sesetengah budak tu asyik nak nyorok blakang omak je....

lyn said...

ala cumelnye si sofea....

hmm... ku tak follow pulak cerita 'mcm2 aznil nih' tapi bila nak on AIR let me know ek... dia channel ASTRO RIA kan?

sofea^alisa said...

nasik..
okie dokie..nanti gwe sms kat nko yer laling.

nunu..
ha'a..mmg dia cenggitu tapi kenkadang geram gak kat dia...sumer org dia nk tegur.

spid..
okey bebeh...I'll let u know biler on air nanti...muaahhh