Thursday, July 19, 2007

Bulan Rejab & Musim Durian...

Selain dari bulan Ramadhan & Syawal....bulan yg paling aku nanti..nantikan...ialah bulan Rejab...coz itu kan bulan Allah...then pd bulan inilah biasanya aku ganti balik my poser....OMG...aku kena ganti 8 hari yeww...now aku dah poser 2 hari....still ada remaining 6 hari...tak per...slow..slow aku poser.

Biler aku poser...si Sofea pun sibuk nak poser same. Aku cakap kat dia...tak apa, nanti bulan Ramadhan...sofea puasa samer..samer....tapi this time Ibu kena poser sendiri coz kena pay back poser thn lepas...(eh...paham ker anak aku nie...hentam ajelah..)..

Hari nie...Sofea gi Sunway Petting Zoo...organized by her kindie...for birthday outing. So, hari nie..kena gi awal sikit...coz derang naik school bus. Pelik, hari nie Sofea suh aku bawak keter laju..laju. Biasanya...kalo aku drive keter laju sikit...becok mulut dia marah aku...mesti dia kata cenggini..."Ibu...janganlah bawak keter awal..awal.." ekeke kee cepat..cepat aku betulkan balik....lajulah...maner ada awal...awal....hemmm kenkadang aku rasa cam cikgu bahasa malaysia pulak..coz selalu kena betulkan ayat sofea.

Skrg nie..mmg musim buah deghoyan (slang Perak...)..so Sofea selalu suh Ilham belikan buah durian. Teringat, masa kat kg. dulu kenkadang my dad cam merajuk kalo kitorang adik beradik tak mo makan buah durian....kitorang bukan tak mo makan....tapi dah muak....coz my dad ada dusun durian...so kalo tiba musim durian...mmg berlambak..lambak durian tu kat umah. Sampaikan my mum kena buat dodol durian, lempuk durian, kuah durian, pulut durian yg paling best...buat tempoyak masak. So, skrg...biler kena beli buah durian...rasa mcm...betapa bertuahnya kalo ada pokok durian kat umah aku kan. Besh kan.... tak payah beli..beli.



3 comments:

janna w.m mokhsin said...

aiseh riko....kalo dah terlebih2 derian tu..ko pos la sini..sini mahal seh!

su.anne.na said...

riko,

ko.. aku baru makan tempoyak. baper lama punya kepingin tu. kalo aku preggy sure dah meleleh ayaq liuq anak aku tu kan.. hehehe..

aku ada news untuk ko ni.. ko asik tak online je? bz eh?

anyway, check out my new biz website: http://miraclechamps.blogspot.com/

sofea^alisa said...

janna..
meh ler dtg kg. aku kalo musim durian....kalo nak post...takut berbau pulak satu flight...ekee keee

cumi...
aku cuti seminggu beb...tak per..nanti kita calling mencalling yer laling...