Saturday, April 04, 2009

Kakak Sports Day a.k.a Telematch

Last Friday kakak ada sukan cam ala2 sukaneka gittu. At the 1st place masa kakak bagitau aku yg sport day dia on Friday (3 Apr), aku ingat nak amik cuti. Tp biler kakak bgtau yg parents tak bulih dtg terus aku ckp kat Kakak suh dia tanya cikgu dia kalo ibu dia nk dtg bulih ker tak? See ibu dia mmg selalu ovverrr kalo bab2 cenggini.

Finally she asked her teacher and her teacher said its ok. Actually formal invitation utk parents adalah pd hari nie (sabtu) derang wat sukan kat stadium bukit jalil. Yg kat bukit jalil nie more utk budak besor ajer kut..cam bdk darjah 1, darjah 2, darjah 3 & darjah 4 buat kat sekolah ajer.


Ilham memula tak kasik aku pegi since x dpt formal invitation kan...but knowing me...aku pegi gak. Lagipun.. cikgu kakak dh kasik green light..so apalagik...he..he..he. Aku ckp kat Ilham lps anto Alisa kat rumah mak...aku ingat nak wat lintas hormat kt sek. kakak..nk tgk ramai tak parents yg pegi tgk. Biler aku sampai sana..aku tgk byk gak keter parents kat luar kaw. sek. then cepat2 aku called Ilham...but he told me...may be tu keter cikgu2 sekolah. Hemmm..

Sebelum tu..I sempat informed my bosses pasal nie...Then biler dah sampai kat gate sekolah aku tgk budak darjah 1 tgh main sukaneka kat tmpt kaw. perhimpunan. Aku peratikan TAK ramai parents yg dtg.. mostly yg dtg ...ibu2 macam aku nie...siap pegang camera kat tgn..dlm hati aku ..mesti nak hupdate kat blog or facebook...mcm aku gak.

Masa aku baru sampai..terus aku amik gambo candid kakak with her frens.

Kakak with her frens

Dua org sbahabat karib..with Sabriena
with Alyssa
Sebelum nk masuk acara...amik gambo dulu.

Kakak masuk 2 acara....yg p'tama kakak masuk acara Bolos iaitu acara sumer perempuan. Team kakak dpt no. 2 then utk acara campuran dpt no.4.

Smile...slps dpt pingat.

5 comments:

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

wah..misti sofea syiok sbb dapat pingat kan..? congrats Sofea !

LITTLE DEWA said...

riko
canteksnye sofea!
dhani ms @ kindy tu x sempat sports day, we missed it sbb visit dada @ sini...
then graduation day pon we missed jugak... dh ade sini dh...

Nur a.k.a admansyah said...

Ok-lah tur.. Aisyah hr tu cuma bg pencil case! jimat kottt...

Beriye ko yea? aku thn lps x pegi, thn lak smpi Aisyah dah abis acara! Teruk tol aku nie kan???

Anis said...

hi dear:) pls feel free 2visit us.we r calling orders 4auth LV nfull damier frm rm2499!:) n more auth coach on sale frm rm199:) tq deaR :)

Adrina Adi said...

kak nurul,
wah happeningnya. amna skrg pun tgh sibuk praktis utk sport day. balik sekolah, mesti pengshan. hihi