Wednesday, May 06, 2009

Hellllooooo.....

It has been quite sometimes since I last update my blog. Mmg windu kat blog aku. Biler dah lamer tak hupdate blog nie, otak aku dah blur tak tahu nk tulis aper.

Meh sini aku updates my doters punya stori mori.

Kakak.

As usual kakak nie mmg talkative. Kadang2 tu mmg bulih bikin hati aku cam roller coster ajer cz kakak nie mmg ajer idea nk ckp itu ini kat aku.

Sebelum nie aku ada ajer kakak pasal logo HALAL nie. Aku selalu ingatkan kakak supaya kalo beli barang2 makanan MAKE SURE mesti ada logo HALAL. Alhamdullilah mmg dia obey about this rules nie.

CUMA kadang2 tu kalo aku beli groceries kat supermarket dia pulak tukang jadik scanner utk aku. Biler time kat cashier tu lah dia dok ckp kat aku.."Ibu..nie tak ada Halal lah..."...then aku mulalah belek balik barang yg aku beli tadi...peh tu aku ckp..."kakak..nie kan ada logo halal" al maklumlah...logo halal cinonet ajer kat bungkusan tu...

Ada sekali tu dia nk beli buah stroberi so aku amiklah yg Korea Stoberi...dia bulih ckp kat aku.."ibu...nie tak bulih amiklah...tak ada halal"..Aku nk tergelak pun ada then aku ckp kat dia...Kalo buah2han tak ada logo halal...tak per.

Tu belum lagik pasal Expired Date punya kisah. Kadang2 tu...biler aku beli air yogurt...tiba2 ajer kakak ckp..."ibu...dah expired"..then aku tanya balik...betul ker?..biler aku tgk balik...laaaaa...Manufacturing date yg dia baca..bukannyer expired date...hemmmmmmmmm...


Alisa

Alhamdulillah. Alisa was getting better after she recovered fm chest infection. The moment Dr Shana told me that Alisa got chest infection I felt so sad. All the while Alisa mmg aktif cam biasa. Alisa mmg jarang dpt demam once in a blue moon. Biler Dr Shana ckp Alisa ada wheezing on her chest..aku dah menglabah...risau, takut sumer ada.

Tp tu lar, sakit nie bukan kita buleh mintak2 or tolak2 kan. Dr Shana ckp if Alisa punya condition tak bagus jugak..she will admitted her. Masa tu kan, aku rasa alamak..tak sangka cenggini . Biler Alisa kena neubulizer her condition still cenggitu gak.

2nd follow up, her chest infection dah drop to 60% tp wheezing tu still ada lagik. Then Dr Shana ckp kat aku...dia rasa unhappy due to wheezing punya part. So Dr Shana suh buat inhaler kat rumah 3 times a day. Alisa mmg suka this part cz she think is her barang menan cam part of her toys ajer.

3rd follow up last week, Dr Shana ckp alisa was much, much better. Alhamdulillah no need to admitted her kat spital....then again have to put her for inhaler twice a day untill last Sunday. Amin.

6 comments:

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

yuhuu...miss u som much bebeh! at last..berhapdet jugak..lama ai tunggu taww....
apa2 pon semoga Alisa semakin sihat dan ceria....sbb ..bila alisa sihat dan ceria...ibu dia pon sihat dan ceria jugaksss...!
kisses utk alisa n sofea...

Che Ta said...

wahh nurul sudah ada nuffnang eh, ku baru prasan hehe

LITTLE DEWA said...

riko
dada ade called x? dh collect brg?

Adrina Adi said...

akhirnya berupdate jugak. hihi..

Nur a.k.a admansyah said...

so sweet yr 2 little doter!

Sofea...sofea... letih ibu melayan yea! To Alisa... keep it up! fight it... hope lamax2 leh `hilang' sakit tur!

Nurul a.k.a Riko said...

Janna..
Aku pun miss u too. Mmg dah lamer aku x msk blog sendiri nie.

Che Ta..
Hepi Mother's Day to u.

Mummy...
Ada. Tenkiu mummy. I suka bangat!

Ed...
Tu lar...akhirnyer bergerak jugak blog kak nurul nie.

Nur...
Tenkiu laling.