Friday, May 29, 2009

Shopping & Makan2

Hari nie merupakan hari sopping sedonea bagi aku. Last minute aku decided nk amik cuti cz aku nak gi JJ card member's sale kat Alpha Angle Wangsa Maju & lps tu aku ada lunch appointment dgn Shida @ klcc.

B4 kul 9 am (JJ bukak kul 9 am hari nie) aku dah tercongok kat dpn JJ. Ramai betul umat pagi nie. Aku mmg dah aim nak beli bj for my doters n oso baju anak2 buah aku (yg sumernyer boboi).

Sonok betul shopping pepagi buta nie... cz manyak bj yg kita bulih view & pilih..size yg aku nak sumernyer available..(bayangkan ..kalo dah tengah hari sure manyak stock dah abis kan..). Itu yg besh...yg tak beshnyer que nak bayor punylah pjg...yewwwww.

Sempat gak aku rembat bedsheet & comforter utk aku & bedsheet gambo pincess ballerina utk kakak (kaler pink). So dpt free 1 bantal. Worth it kan shopping kali nie (ayat utk menyedapkan hati).

Peh tu, yg paling besh setiap barang yg purchase above rm100, dpt rm5 cash voucher biler shopping kat JJ nie. Suker..suker..suker. Finally, aku dpt cash voucer yg bernilai rm30. Pandaikan aku bersopping? Tp tu lar..sub..sub..sub...(read: broke aku lepas nie)...huwaaaaaaa.

Inilah Shida

Kul 12 aku dah gerak gi klcc. Shida nie merupakan ex-colleague aku kat opis nie. She is very sweet person & I like her personality. She always looks positive way in a very angle & I think her future is very bright cz she is very multi talented person.


On the way nk ke Level 4 kat klcc, aku nampak Konot (kawan Ida) kat escalator. Kitorang berbalas senyuman & m'lambai tangan ajer.

We all makan kat Sundanese restoran. Sedap bangat makan kt Sundanese nie..nx time leh gi lagik. Thanks shida for treat me today. Mmg sedap makan kt situ. Jom tgk menu yg kitorang makan. Taraaaaaaaaaa.......

For starter, we had Keropak Malinja cicah with sambal ( rasa cam sambal belacan ajer)

We all order Daging Goreng, Tauhu Telor & for sayur we all order Kerodok

Me & Shida

On the way back aku berjumpa dgn Ina (kawan Ida ). Congrats to Ina! Dia preggie..now dah 3 mons. Berseri2 muka dia.. suka aku tgk. Ina nie aku kenal masa kitorang kat Phileo. Dia nie beshfren Ida & aku kenal dia pun melalui ida..samer gak cam Konot..pun melalui Ida gak.

Jeng..jeng..jeng...aku telah membeli satu barang yg telah lamer aku eyeing begitu lamer. Alhamdulillah...finally...tu yg poket aku mampu wat takat nie..uhukk.uhukkk...kalo bulih aku nak yg ehem...ehem...tp kena tunggu my doters beso sikit kut...baru leh dpt apa yg aku wishful thinking selama nie.

Nie kira aku beli utk rewards diri aku yg telah bekerja selama 13 thn. (read: dah 13 thn keja...baru nak merasa yewwww..)

7 comments:

mamaqistinarayyan said...

Puan Nurul aka riko

Apakah reward itu? Meh le share :D
Ku kpc seh....
He he...

Adrina Adi said...

wah, mcm suspen jer.

Anonymous said...

yeay!!! m happy for u..
jeles weh tgk reward mu itew...

hehehehe

Sherry said...

alamek..
tak sempat tulis nama.. tertekan butang publish tu..

anyway.. cik anon di atas tu saya lah.. hehehehe

ceritacherita said...

beli handbag coach ya?

konot said...

lambai tangan lagik!!
heheh.. nasib baik btul tu nko.. aku dok takut salah org jer...

Nurul a.k.a Riko said...

Cik Dee..
Ala..handbag biasa2 ajer. Nanti I posting kat new n3.(*blushing).

Ed..
Suspen ker laling? Jeng..jeng..jeng..

Cik Anon a.k.a Sherry..
Jomlah..beli sepasang dua handbag baru utk reward nko pulak..(rachun baeeeekkk nie).

Baby..
Ha'a laling. Finally kan..alhamdulillah.

Konot..
Sib baik tak salah org...I pun takut gak salah org..tapi I yakin tu u. U look so sheweet. Makin kurus.