Tuesday, August 04, 2009

User Amazing Blog

Here was Konot wrote about me:

ni kawan aku kenal thru dot. si cantik manis nieh..heheh.. tu jer yg dtg dlm kepala otak bila nampak muka dia.. mmg cantik manis! especially bila senyum (ewah ewah.. bila nak banjer aku nurul? kuikuikuiii)

Konot - Aku rasa nko kena tambah power kat mata nko tu...aku nie maner ada weh cantik manis..tergelak golek aku dibuatnyer.


• so these are the rules..


• # Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.
# Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.
# Pick your ten (10) most deserving recipients and describe them.
# Leave a comment on the recipients' blog to tell them they've been tagged
# Paste the award badge in your sidebar -ermm. nanti free aku try tempek..


About Konot

  • I know her cz Ida (dot) yg kenalkan kitorang berdua..masa dia bujang lagik aku dh kenal dia. Badan dia ttp menten w/pun dah anak 2 still slim yewww.

  • Aku suka baca blog dia...mmg kelakar!

  • A mother for 2 lovely daughters yg kiut cam ibu dia gak...ehem..ehemm..(biler nak banjer aku nie wehhh)

  • Aku pernah bumped dgn dia @ klcc..we all sempat exchanged bye.bye..& smile ajer...

  • Apa lagik yer...ermmmm...aku suka style Konot nie..simple ajer orgnyer.

Occay...now is my turn utk citer pasal 10 interesting or hobbies pasal diri aku lak...(sila jgn terbeluek wocccay).

1. Aku suka crystal stone bracelet. Setiap kali aku gi Ampang Park, tmpt kedai jual accecories crystal kat ground floor tu mmg wajib aku singgah..suker..suker... Rasa tenang ajer biler tgk crystal mcm2 kaler nie.

Aku ada 4 crystal stone bracelet nie....org kata crystal nie bulih healing sakit cam migraine ker aper kan...tp kita tak bullih caya sgt...tp aku pakai sebab aku suka crystal nie..especially Amethyst,tourmaline,citrine,rose quartz..etc..etc.

2. Suka tgk romantic comedy movie...org kata aku nie chick flick...ahkak tak kisah. Mmg gurlish...kan!

3. Hand therapy/hand cream/hand lotion mmg aku suker. Kat opis, kalo tak pakai menda alah nie..rasa cam incomplete ajer...lepas kuar toilet or lps basuh tgn..mesti tangan aku dok mencarik menda alah nie...

4. Hantu laksa. Aku mmg suka makan laksa...yummmie. Now, my doters pun dah berjangkit dgn laksa nie. Besh..dah ada geng hantu laksa!

5. Aku suka dgr lagu Indon..especially fm Rossa!

6. Kaler PINK dgn aku mmg x dpt dipisahkan..

7. Kalo makan eskem kat baskin robin mesti aku order Paralines Cream...yummie.

8. Aku x suka buang sampah! Buang sampah masuk dlm tong sampah kt dlm rumah mmg selalulah. Since aku kawin dgn Ilham, aku mmg tak pernah buang sampah...ke tempat pembuangan sampah kat luar apt. rumah aku nie.

9. Aku suka & minat buat cake & cookies nie. Tp everytime aku buat...sure badan aku naik giler2 punyer. Sebab aku suka makan menda nie! So skrg aku dah jarang buat...kowang tahu reasonnyer kan..kan..kan

10. Drama korea & jepun mmg aku suka. Asyik betul tgk citer nie...w/pun Ilham ckp citer nie very the lambat one...slow pulak tu..tapi ahkak tak kisah..yewwww.

Furghhhhhh...penat weh nak tulis 10 interesting things about me nie!!!!Lepas nie kena tulis pulak 10 deserving people pulak...huwaaaaa..jap aku tarik napas.


NOW, kena kasik 10 deserving recipients pulak dah...so kalo aku tulih nama kowang...jgnlah lepas nie tak masuk blog aku pulak yer...

1. Nur

Nie kira aku punya BFF. Kitorang selalu exchange stori mori pasal our kids & also pasal problem masing2. Baru jer jumpa Nur nie..sampai skrg masih teringat dok makan Ikan Nila or Ikan menari ..beshnyer!

2. Janna

Kawan aku sorang nie..aku kenal melalui virtual. Dia mmg suka masak & ada 4 lovely daughters yg cumil2 belaka. Aku tingin tawww nak makan masakan Janna nie....everytime dia tempek gambo hasil masakan dia tu...meleleh air liur di buatnyer.

3. Baby

Kalo ler ada Award utk blogger yg terajin, mmg aku kasik kat Baby nie. Dia mmg rajin hupdate blog dia...aku mmg tabik spring kat dia.

Once a week, mmg aku akan makan dgn Baby..coz bangunan opis aku bernebor dgn tmpt keja dia.

Sore dia mmg sedap. Hari tu masa gi kotak merah dgn dia...aku terpegun tgk dia nyanyi terus lepas tu panas ajer...kalo aku ler...haruslah hujan banjir lepas tu.

4. Ed

Bakal menimang cahaya mata yg ke-3. Kalo baca blog dia....mmg terhibur cz manyak cerita & gambo2 menarik yg dia tempek. Tp kalo jumpa dia in person...mmg perempuan melayu terakhir...pemalu sikit Ed nie.

5. Cik Nunu

Mmg very talented dlm digital scrapsbook nie. Tak caya? Gi blog cik nunu nie..tgklah hasil keja dia mmg very talented. Aku suka gi blog cik nunu nie cz gambo2 yg dia tempek mmg cung melecun. A mother to Hafiy & Hurin. Sebut pasal anak2 dia nie...dua..dua mmg kiut miut!

6. MummyDhani (Mummy)

A mother to Ahmad Dhani yg suka tgk citer Naruto. Hari2 aku berYM dgn dia. Sonok bersembang dgn mummy nie. Pray hard moga yr dad cepat sembuh!

7. Hana

Nama glamer dia dulu, aku panggil mama Q. Biler dah satu opis, automatic panggil dia Hana. Aku envy dgn dia nie cz dia kurus..cantik ajer. Biler ler aku nk badan cam Hana nie kan.....

Kalo Harp nak buat pun bulih gak...tak kisahlah..Harp or Hana...janji korang buat w/pun aku tahu korang mmg bz lately nie. Jgnlah lupa wat house warming nanti yer!

8. Ida

Nie sorang lagik BFF aku nie. Nx Fri. kitorang nk berjumpa. Tak sabo nak jumpa dia nie. Manyak menda nak stori mori dgn Ida nie. Aku mmg jarang tepon dia kat opis ..cz aku tahu dia mmg bz..normally kitorang beremail ajer.

Aku mmg dah lamer kenal Ida nie..cz dulu dia ex-colleague kat opis aku. Aku suka kawan dgn dia nie cz dia tak baper suka kutuk org. Aku suka tgk dia gelak...manis ajer...lagik satu Ida nie humble ajer.

9. Nora

Nora nie aku kenal pun melalui virtual. Belum pernah jumpa lagik. Dia dok kat S'pore tp kalo ler dia dtg KL, tingin bangat nak jumpa dia personaly. Akak suka dgr lagu kat blog Nora...besh lah.

10. Che Ta

Che Ta nie aku kenal melalui alam maya gak. Dah pernah jumpa, very sweet lady. A mother for 2 lovely daughters. Anak dia yg elder Aisyah mmg same age dgn Cha.

Aku kalo masuk blog che ta nie..mmg gelak sorang2 cz ayat yg dia tulis mmg simple tp menghiburkan. Kalo aku tension, masuk blog che ta nie..bulih bikin aku senyum sorang2

Yihaaaa!!!! Furghhhhh...yes..yes..siap gak akhirnyer. So, nanti kalo korang free siler ler buat yer. Mwah...mwah..mwah.





9 comments:

ceritacherita said...

aduhai panjangnya nurul.

kena tarik nafas panjang2, nanti aku buat.

Sherry Said said...

ala.. takdak award utk aku ke?
huwaaa...

eh eh eh.. blog aku still under construction la.. hahahhaa.. lupa2.. :-p

konot said...

yeayyyyy nurul dah buat!!

oit tak aci puji aku jugak... so kira kontra la kita banjer diri masing2 eh? hehehhe

Adrina Adi said...

perempuan melayu terakhir??

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

pengshannn... hihi...

Jas said...

Ed,

Ahkak pun tumpang pengsan sebelah yew! Ahaks!

Riko,

Fact #8 tu mmg interesting! Napa ek you tak suka?

Nurul a.k.a Riko said...

Baby...
Mmg panjang laling..it's ok take yr time. Aku pun buat pun semput..semput he..he.he

Sherry...
Aku mmg nak tag nko, tp nko nyer blog kan still under construction..gi maner tu dong? Jgn jadik tukun sudahlah yer laling.

Konot...
Lega..dah buat he..he..he..he

Ed....
Maner kipas..kena carik kipas nie...cz sudah pengshan...jom berdimsum jumaat nie? jom..jom..

Jas...
Naper aku x suka #8? Since kecik lagik aku x suka buang sampah. Suka ngelat tawww aku nie...agaknyer aku x suka cz smelly...tu jer laling.

Helmiyani said...

alaaa.. malu la yewww puji i gitu.. ku biasa2 aajek. idok la pandai mana pong...

btw, kita serupa tang suka kaler pink ngan bracelet tu :)me pun kalau lalu depan kedai2 bracelet ni laju je nak masuk tengok.. tak beli pun takpe, bleh cuci mata.... hehehhe

Nur a.k.a admansyah said...

aduhhh... panjang baget assignment nih! cam tauX2 jer gue tgh ke-malas-an melanda! uhh...

Don wori dear, akak ku usahakan coz nama-ku teratas! pehhh...

p/s: Betul kate ko... manyak mende (or hampir sumer) kita tak sehaluan/ se-minat but... Wa tetap cayang Lu, beb!

Nurul a.k.a Riko said...

cik nunu..

yessazzzarrr hi-5! Kita samer kan..beshnyer.

Nur..

Kan? Sepanjang kita berkawan nie..tak pernah yg 'samer' kan. Aku suka Roger federer nko pulak suka Rafael nadal. Manyak lagik kan...yada ..yada..yada..yada.