Sunday, September 11, 2011

Happy 10th Birthday Kakak!

Semalam 10th September adalah harijadi Kakak yg ke 10 thn. Cepat tul masa berlalu....zam zam ala kazam....dah nak masuk ke alam dara sunti pulak kan...my anak dara sorang nie.

Biler berjalan dgn Kakak....terasa diri Kakak nie cam dah nak samer tinggi dgn ibu dia...maklumlah....ibu dia sorang nie spesis comey2 jer...ahaks....*mmg ahkak perasan ooooohhh kan..*


Biler sembang dgn Kakak...kdg2 mcm sembang dgn kawan2 ajer....sebab Kakak skrg nie dah lagik advance dari ibu dia....*tak leh jadik...tak leh jadik...*. Nx week Kakak ada exam...so minggu nie Kakak manyak wat revision kat rumah...cuma kadang2 dia lepas tension main violin or tak pun main keyboard kat rumah. Internet? Mmg no..no utk Kakak.

Uolls tahu...ibu dia sorang nie mmg tak kasik Kakak ada account facebook cz still under age...or senang citer...manyak keburukan dari kebaikan facebook nie utk budak2 sekolah...age Kakak nie kalo tanpa pengawasan parents.

Tu lar...namanyer pun budak sekolah kan. Hari tu Kakak kantoi dari ibu dia...rupa2nyer...kawan dia kat sekolah...yg ada account facebook nie...siap kasik password kat Kakak...supaya Kakak leh masuk facebook tgk gambo2 kawan2 dia yg lain. Patutlah concentrate ajer dpn lappy...ingatkan dok layan lagu rupa2nyer masuk facebook uollls.. He..he..he..he...terasa geram pun ada...tp nak wat cam maner...budak2 kan...mcm nielah...yg maner kita tak kasik...itulah yg derang minat.

Okeylah...ibu dia tak mo ngomel panjang2...better citer pasal besday kakak semalam. Besday gurl mintak utk makan kat M'cdee....maklumlah...ibu dia sorang nie 'kurenggg' sikit nak singgah kat M'cdee nie....so biler kakak mintak nak makan kat M'cdee....terasa siyan pulak kat Kakak...dlm manyak2 makanan....dia nak makan kat M'cdee....kira okeylah tu kan. Janji dia happy.

Birthday kali nie....Kakak mintak hadiah patung "Barbie". What the fish Kakak nie...nak mintak patung barbie kan...mmg ibu dia reject...cz tak kena dgn age Kakak...peh tu...dah manyak patung Barbie kat rumah tu....jarang nampak Kakak main pun...kan.

So utk hadiah harijadi Kakak yg ke-10thn....abah derang kasik musical box utk Kakak. Bukan Kakak ajer dapat....utk kembor yg tak samer tahun pun dapat gak....Suker Cha cz dia pun dpt tempias hadiah harijadi Kakak nie.

Okeylah..panjang pulak ahkak mengomel utk entry kali nie....jom kita biarkan gambar2 kat bawah nie bercerita.

Hi...I'm 10 years olready maaa....


Kakak with ibu dia....


Hadiah for besday gurl

nie Cha punya...



9 comments:

Nur a.k.a admansyah said...

Selamat Hari Jadi Sofea...

Wahh.. mmg dh title `anak dara' you! tp.. Aisyah cukup maroh kalo I panggil title tur.. ntah naper! die tau die tak mature lg kottt.. suh wat keje pun malassss! hmm..

Cantik Musical Box kakak! adeh.. Cha pun skali. Nak wat camaner.. `twin' katakannnn

Konot said...

happy birthday!! moga besar2 esok jadi cantik manis cam ibu dia hik hik.. :)

| SUE | said...

hEPPY besday Kakak!!!!
Semoga sentiasa di dalam perlindunganNya...

mama_QnR said...

many happy returns kakak!

hugs
Aunty Cik Dee, Qistina n Rayyan

Janna Wan Muhammad said...

Happy birthday Sofea..sori la lambat skit acik jann wish....itu musical box sgt cute ok ..hehehe..acik janna pon masih berhutang hadiah besday dengan Sophea..

Hairil Rizal said...

Kakak dah Sepulowh tahun ye?
Hepi Besday dari unkel Warlord!!

Oh, sila jgn minta patung Barbie lagi utk 11th bday nnti. Mintalah Iphone atau Galaxy Tab...hehehe!

Jas said...

Happy 10th Birthday Kakak!

And good luck in your exam!

To Ibu,

Lamanya tak sembang kan? Miss you!

Nurul a.k.a Riko said...

Nur...
Sofea kata...thanks Auntie Nur!

Terbalik pulak dgn Sofea...dia tak sabar2 nak jadik anak dara sunti. Dia suka kalo dia dah sweet 15th...manyak kali dah pesan kat dia...masa tu akan datang jugak..cuma biler kita kanak2...kita kena enjoy zaman kanak2 kita nie..cz zaman nie tak akan muncul kembali.

Anak aku..mmg TWIN....tapi TWIN tak samer tahun he.he..he..


Konot...
Sofea said....thanks auntie Konot.

Sue...
thanks Auntie Sue...kata kakak.

CikDee..
Thanks auntie cikdee...kata kakak.


Janna...
Tima kasih acik Janna...from Sofea. Dah beli besday present utk Sophea ker..?


Warlord....
Thanks uncle Warlord fm Kakak.

Manyaklah yer..nak suh beli menda2 gajet tu...tp kalo warlord tolong belikan utk Kakak...lagik besh..haha.ha..*acah jer*

Jas...
Thanks auntie Jas. Insyaallah..Kakak dah buat yg terbaik masa exam yg lepas...tgh tunggu result jer...berdebar2.

Laling...miss u too. Iyerlah...lamer tak bersembang kan. Nanti kita set jumpa2 yer..mamam samer2 dgn semua.

The My Talent said...

Salam...Hi,,salam perkenalan,,saya pon ada anak pompuan umor 10 thn mcm awak jgk..btw awk sudi2 la follow blg saya plk, blh kita tukar2 idea, or whatever lah..Nie blog saya
http://themytalent.blogspot.com