Sunday, October 23, 2011

Cha's at her Annual Concert

Malam nie...mood nak menghupdate blog dtg membuak2. Agaknyer baru ada idea nak tulis apa kat my blog nie....kalo tak...jenuh gak nak carik idea ..tak pun rasa cam tak tahu nak tulis apa...peh tu..rasa malu pun ada gak...cz manyak dpt pertanyaan from rakan2 blogger ahkak...naper blog ahkak nie sepi...he..he.he..tak lupa jugak yg bbm & jugak email to ahkak personally....thanks yer...ahkak sayang korang sumer!


Gambar nie dirakam biler concert dah selesai.....

Pejam celik..pejam celik...dah nak sampai hujung tahun kan...kejap jer masa berlalu. Sedar2...dah nak annual concert & graduation utk Cha. Tak sabar nak tgk Cha on stage....peh tu Kakak pun participated gak utk join dlm We Are the World....utk budak2 transit2 pun join samer.


Pagi2 dah kejut Cha bangun...cz kena mangun awal cz sumer student kena ada dlm kul 8.20 a.m @ Auditorium MPAJ. Cha & Kakak excited cz pagi tu....derang bulih make-up he..he..he..selama nie...Kakak & Cha suka tgk or belek biler ahkak make-up depan cermin....now its their turn pulak kena make-up oleh ibu derang cz parents mmg kena make-up anak2 dari rumah.

Nak tgk hasil sentuhan ibu derang.....cuba tgk gambo kat bawah....okeylah kan..he..he...ada brani nak amik ahkak jadik mak andam korang....acah jer lah...he..he..he..



Utk konsert kali nie...Cha masuk 3 persembahan. Mula2 Cha masuk dlm tarian Bila Berpacaran...siap joget2 lagik...suker tgk aksi Cha masa menari nie...rasanyer...Cha yg over sikit kat on stage...sempat gak amik rakaman video Cha...biler tgk balik...ahkak senyum sorang2...cz nampak kiut sgt.

Cha menari....sonok tgk....partner Cha pun comey jer...


Concert kali nie....lebih kepada muzikal drama....then Cha ada masuk berlakon dlm satu scene nie. Korang leh caya tak....ahkak bulih tak pasan Cha...sebab Cha pakai tudung time tu. Mmg nampak ada sorang budak pompuan pakai tudung with sorang boy nie....biler Kakak kata....Ibu...itu Cha lah....sempat amik video sekejap jer.

Gambo langsung ler tak sempat.....cz terkejut pnya pasal....iyerlah..Cha tak ckp dia pakai tudung tp tak perlah...yg penting annual concert TKC mmg awesome! Well done to Teacher Tiesya & all the teachers yg berusaha bersungguh utk menjayakan konsert nie di sebalik keadaan kesihatan Teacher Tiesya yg tak berapa mengizinkan selepas kemalangan jalan raya. Thanks teacher tiesya...

Cha with Teacher Tiesya

Cha menari ramai2 tarian Bollywood..

Saperlah yg dok beria2...amik video camera guna bb....cer teka saper..he..he.


Cameraman tgh betul posisi Cha bersama Aida & Shasha (both are Teacher Tiesya doters)


Masa nk register nama....nampak gambo Cha..terus jer snap he..he..he..



Lepas abis concert....terus bergambo dgn Cha..rindu pulak dgn Cha nie...

Kami bertiga....Me, Kakak & Cha...

Gambo nie Kakak yg amik dgn Cha di bilik persalinan...cumil kan.


7 comments:

Pia said...

"amboi lama nau tak dengar citer ahkak ni...pi mana tak tau lama ilang..hehe..comel2 bebudak tu nak2 si cha tu siap mekap lagi..yelah nk buat konsert nama pun kan..."

| SUE | said...

waaaa rindunye kat ahkak! lama taw menyepi...

comeynyer kakak & cha bermekap...dah cam adik bradik je gambo bertiga tu...sweet sgt ibu diowang ni

suhailas said...

wahhhhhh comeinya makeup cha.....

Anonymous said...

comey nyer akak n cha..tp bile akak pakai make up mcm muka k.un la plak...

Nurul a.k.a Riko said...

Pia..
Bukan menghilang...tp lately nie bz dgn anak2. Alhamdulillah Kakak pun dah abis exam PKSR..final exam kat sekolah..so ibu dia leh berblog spt biasa.

Sue..
Miss u too sis.

Alamak! Mcm adik badik ker gambo kami bertiga..Thanks Sue...suker dgr...pasan kejap..ha.ha.ha....tu dlm gambo jer kut...kalo kat luar..lain sue...he.he..he..ahkak nie mmg mak cik...mak cik sikit.

Sue..
Thanks sue...budak2...kalo make-up mmg nampak cute kan.


Cik Anon....
Dah kak un nie...ibu dia...haruslah muka mesti sepesen...sebentuk...semirip...se...se...se...apa2 jerlah...kan.

Anonymous said...

comel2 anak akhak
tapi yg kecil tu memang mirip2 akhak la

hazel said...

Hi..salam perkenalan...tgh surf pasal tkc n terjumpa blog u...i nak hantar my son ke tkc as well since i dok setiawangsa ni jer...so far u hantar anak-anak u ke sana okey tak? nak jgk tau daripada parents yg dah hantar anak-anak di sana.. :)