Wednesday, October 26, 2011

Sleeping Bag utk Kakak

Hari nie....public holiday sempena sambutan perayaan Hari Deepavali. Kakak ada class mengaji spt biasa. So ahkak punya rutin....samer spt hari bekerja cz pagi2 lagik nak kena antar kakak to class mengaji.

En. somi ajak breakfast kat luar....so kitorang breakfast roti canai (sedap tawww) kat Restoran Diva kat Bukit S'wangsa. En. somi kata...w/pun roti canai tu org melayu yg canai....tp harga roti canai mcm kat kedai mamak RM1 sekeping. I see....selama nie ahkak tak tahu pun harga roti canai RM1 sekeping..masih ingat dlm 60 sen or 6 kupang or 7 kupang cenggitu....nampak sgt yg ahkak nie jarang jadik tukang bayar kan...kan.

After amik kakak fm class mengaji....kitorang kena carik barang2 keperluan utk perkhemahan TKRS (Tunas Kadet Remaja Sekolah)...salah satu kena carik sleeping bag. Tak pernah bayangkan cam maner ghupa sleeping bag tu..cz masa zaman ahkak...kalo gi camping masa girl guides dulu..mmg tak ada menda sleeping bag bagai nie.

Sebelum tu...dlm list nak beli barang tu...Kakak ckp kena beli t-shirt lengan pendek TKRS..,,,,,aiikkkk...t-shirt yg dah ada....tak bulih ker....sebab kakak kata yg tu lengan panjang..pulak dah.....Kakak kata...kena carik short sleeve...iyerrr ker...nie.

Pergi taman keramat permai...tmpt kedai org jual bj beruniform & seragam sekolah....kat kedai Canggih tu...tp tutuplah pulak. Tak perlah....en. somi kata kita Carrefour dulu...since kakak kata kawan dia ada beli sleeping mat kat sana.

Ahkak mmg dah lamer tak pergi Carrefour...rasa cam lain ajer biler masuk sana. Sib baik ada. menda yg kita nak carik tu...sleeping bag. Beli ler 1....then ingatkan ahkak nak shopping fruits....tp tak besh...fruits kat Carefour tak fresh....walaupun kitorang pergi awal pagi. Mmg out...geram betul! Then...que pjg time nak bayar....mmg potong betul...cuma satu ajer yg besh....free parking...ahaks.

Mcm mana ghupa sleeping bag tu....since mood malas nak tangkap gambo...ahkak minta bantuan En. Google...as below.



credit to en.google

On the way balik...kitorang singgah sekejap kat JJ...cz ada kedai seragam sekolah ...nama kedai Professor....mmg ada t-shirt TKRS tp sumer lengan panjang....Kakak insits nak lengan pendek. Ajak en. somi gi Giant Taman Permata (errrr...satu lagik tmpt yg ahkak x suker nak pergi cz ramai org & susah nak parking kereta). En. somi kata...tak payahlah gi....esok gi kedai Canggih jer kat Taman Keramat Permai....kedai yg tutup tadik. Okeyyyy lorrrr......


7 comments:

Hairil Rizal said...

Nak pinjam my sleeping bag?
OK je...tak payah beli. One time use only aje pun kan?

Janna Wan Muhammad said...

owh..kami pon ada satu sleeping bag nih,hehehe...tapi kaler biru...ehehehe...(ini pon nak bagitahu,hihihi)

Anonymous said...

Skrg nie berbagaikan anak2 nak...
pastu pakai sekali jer...hehehe

Nur a.k.a admansyah said...

wahh... tour 1 Kl carik SB tur! takper.. asal jumpe!

BFF, hari Deepa tu kami bekfes kt LRT S/wangsa, pehtu ingat nk ke Carre4 tp takut rameiiii so gi Giant Tmn Permata. Ishhh... hampir jumpaan kan???

Pia said...

"amboi ahkak ni..makan jer tau tk penah bayo..hehhe..sama lah ngan akak ni..time bayo cik abang ler...Eh,sleeping bag..ohh tau2...org selalu bawa gi camping tu.."

izzah said...

ala..tak adventure la tido dlm sleeping bag!!haha.

wak gelas said...

wak pon baru sleeping bag kat tesco .... eeee wak dah datang nih nak komen komennnnnnn.........