Wednesday, January 18, 2012

Jom citer pasal azam....

Apa yer.......AZAM utk tahun baru 2012?....mula2 mcm tak ada azam jer...cuma dlm kepala nie nak jadik Super Ibu (read: ada ker ayat mcm nie? ...sib baik bukan Super Bibik kan....hehehhe) utk Kakak & Cha. Ala..ala....nak jadik Ibu mithali...utk my doters.

Then..biler pikir balik..., dlm hidup seharian...MESTI kena ada Azam...baru manyak achievement...or kalo kita ada azam..baru kita jadik insan yg ada matlamat....terbilang, cemerlang ...gemilang kan....yo'o'o jer kan...maklumlah dah lamer tak update blog...kasik can lah kat ahkak buat iklan sendiri kejap.

Mula la yer....otak yg berkarat nie dok pikir balik...apa yer azam tahun lepas yg dah tercapai? Biler tgk Azam tahun 2011.......owwwhhhh....nak kuruskan badan yer azam tahun lepas. Alhamdulillah....utk tahun nie....cuma nak maintain or just control makan jer. Alhamdulillah....azam tahun lepas dah tercapai.


Ok back to citer azam 2012 nie.....akak berazam nak jadik ibu yg terbaik utk anak2 ahkak. Titik. Ahkak nak move forward demi anak2. Ahkak nak Kakak & Cha bahagia.......hidup ahkak demi anak2...ecewah. Iyer....biarlah anak2 bahagia......ibu dia happy ker?....biarlah masa yg menentukan. Sebagai seorang ibu....kita harus berkorban.....biarlah ahkak berkorban demi anak2....apalah ahkak merepek meraban nie kan...korang layan ajerlah.

Biler nak jadik ibu yg terbaik.....mestilah kena kasik reward kat anak2 kan kalo pencapaian derang bagus kat sekolah. So....azam seterusnyer....ahkak nak melancong with Kakak & Cha...(read: boss nak itut ker....? tak ada chess tournament? tak bz ker dgn chess .....yada...yada....). Destinasi? Syyyyyyy......tungggu....kan ker ahkak kata tadi....kalo Kakak good result kat sekolah...insyaalllah....azam nie akan terlaksan kelak. Amin.

Tu ajerlah azam ahkak tahun nie....oppppsss lupa pulak nk citer azam yg every year dok carry fwd....kalo lah azam yg kena carry fwd nie boleh bersuara.....sure dia dah boring cz setiap tahun azam nie jugaklah yg tak tercapai2...sampailah ke hari nie nie.

Nak tahu? Azam yg every year dok carry forward sila click sini


Apakah kenangan manis sepanjang 2011? Salah satu wishful list ahkak tercapai.....tu pun biler dah 14 thn bekerja....baru dpt nak reward diri sendiri dgn handbag idaman kalbu. Rasa kepuasan....sebab beli dgn duit titik peluh ahkak bekerja selama nie. Ahkak jenis bukan hantu gadjet ker apa....ahkak mmg suka pada 3 barang nie jer...... handbag, kasut & tudung. So biler dpt beli handbag idaman kalbu....rasa beshnyer! Rasa mcm dunia nie.....ana yang punyerlah....hehehhehe.





3 comments:

Konot said...

cantikkkkk bag!! *jeles*

aiNa yaZiD said...

untuk cpai azam.. perlu ada semangat yg kuat. kan.? =)

nice bag! ^^,

Nurul a.k.a Riko said...

Konot...
Macih konot....alaaaa..u pun leh dpt handbag mcm nie kan...anytime jer...hehehe


Aina Yazid...
Betul tu...kena ada azam & jugak...dengan azam nielah buat impian kita menjadik kenyataan. Insyaallah

Macih...cz sudi singgah kat blog ahkak.