Wednesday, February 16, 2011

Tutti Frutti at Wangsa Link, Wangsa Maju


Actually, mmg tak ada dlm agenda nk singgah kat Tutti Frutti nie. Agenda asal....iskkk...ishhhh..seganlah ahkak nk citer kt sini....yg ahkak tahu. en. somi mesti dah gelak besar kalo tahu pasal nie.

Okey...okey...actually kan...masa hari 14hb Feb....mmg dah lamer ahkak nanti2kan....cz ada org tu kan (read: saper mak cik tu yerk....?) nak gi salon sorang artis tu. Di khabar2kan dlm newspaper nk operasi pd 14hb Feb....so gigihlah mak cik nie pegi bersama dgn 2 gegurls kesayangan mak cik nie....dah verangan uolls nak potong rambut & basuh rambut kt situ yewwwww.

Mula2 ingatkan kat Wangsa Walk Mall (WWM).....jenuhlah dok tawaf kat WWM...tapi 'elek'...sib baiklah mak cik sorang tu rajin bertanya...rupa2nyer kat Wangsa Link...kuar pintu WWM....cross the road...tu lah dia Wangsa Link. Menapak pulak ke Wangsa Link...ingat tak penat ker? demi nak potong rambut kat salon artis nie....gigih uools....Kakak pulak dok sibuk nk trim rambut dia...sumer excited! Alamak....dah tercerita....opsss!

Saperlah artis tu kan? Mak cik tu kan...mmg suka kat artis nie sebab dia cantek. W/pun artis nie manyak sgt kontroversi...saperlah kita nk hukum dia kan....kita nie pun bukan perfect sangat..yg penting artis tu mmg tak pernah 'lesson learned'....siyan dia. Biarlah dia....


Dah mcm rumah sendiri pulak Cha nie...

Sekalik....biler dah sampai...baca notice kat situ...'mula operasi pada 21hb Feb'...tension mak cik sorang tu...dah lah penat bagai menapak kan...peh tu bawak pulak 2 bodyguard yg rasanyer pun penat 2 x 5 mcm ibu dia....siyan pulak tgk 2 bodyguards...since dah lalu depan kedai Tutti Frutti nie....utk melepaskan tekak yg dahaga....makan eskemlah ubatnyer....!


Makan eskem sambil layan Lady Gaga kat tv...


Cha tak leh larik dgn kaler 'PINK'....


Mmg sedap sangat!

Cha happy ajer...ibu dia terkulat2 tgk harga eskem tu....

Kakak tgh enjoy menikmat eskem yg dia pilih....


Kalo kat kedai eskem nie, mmg sumer 'self service'...sumer kita buat sendiri. Dari nk pilih bekas size maner...sampailah kita nak pilih 'apa' kat eskem kita tu. Mmg sonok time nak buat eskem utk kita...yg tak besh...'harga' kat situ....for me a bit pricey! (read maklumlah dah tengah bulan)....Peh tu kena timbang....ikut berat eskem tu.

Mula2 mak cik sorang tu dah 'pesan'...share tawww....cz bekas eskem tu a bit besar utk my doters. Sekalik....hemmmmm.......yg kakak nk bekas kaler ijo cz tak besar sgt....yg si Cha pulak nk bekas kaler Pink....bekas tu besar ya amat....suruh share...samer2...konpem tak mo. Bising Cha nk bekas kaler Pink gak....(read: saper yg ajar kaler pink nie kan?....mak cik tu lah...)

Mak cik tu tak larat nk bising2....'redho' ajerlah. Biler time nak bayar....after timbang...3 eskem yg kitorang amik tu dlm rm37++.....glup...glup...glup...nx time nak dtg sini...kena bawak en.somi. Hemmmmm......


19 comments:

fazafillah said...

comey kakak lipat tudung.....cam cik limah blik pasar...hihihi

Piasara said...

Ish2..nampak sungguh tak leh tahan..eskrem namapon...tp kak pia tak penah lg pi mkn kat situ,kalau kat baskin tu penah la.Harga mmg mahai kan...tapi eskrem depa best kualiti,bkn rasa cam kita dok beli kat pakcik jual naik moto tu..wehh..akk ni ank lima nih,lagi parah ler nooo...

Nur a.k.a admansyah said...

kesian `mak cik' tu yea??? walau siapa pun die... kong king salam baekkkkk dr gue yea! hehehe

artis tur... siapa plak? setahu aku ko tak minat artis pompuan mesia? ehh.. silap... tanye bgko plak! err... tanyekan utk mak cik tu yea?

Nurul a.k.a Riko said...

adik..
ha..ha..ha..harus kena bagitau Kakak nie...mak su ckp mcm cik limah balik pasar...mesti kakak ckp...'mak su nieeee.....!'.


Pia...
tu lar...mmg tak leh selalu makan eskem nie. Alamak! rindu pulak nak makan eskem malaysia..rasa cam nk buat eskem nie kat rumah.


Nur...
mak cik tu ckp...dia bukan 'minat' tp suka pada artis tu cz dia cantek.

Nko nie mmg prihatin sungguh kat mak cik sorang tu kan...mak cik tu sayang bangat kat lor...he..he..he..he..mak cik tu nk sampaikan pesan...'biler nak jumpa-jumpaan nie'.

LehaMY said...

hekhekhek telan air liur bayar aiskrem. hhehehehe :D

Janna Wan Muhammad said...

hmm..macam sedap je tgk budak2 tu makan...ehh..kakak dah pakai tudung dah gi skolah yer ?

Nurul a.k.a Riko said...

Leha...
bukan setakat telan air liur jer..konpem lepas nie makan meskut kering jer ahkak kat opis..ha..ha..ha.


Janna...
ha'a kakak dah pakai tudung since dia dpt jadik pengawas pusat sumber.

Hairil Rizal said...

Artis chantek tp kontroversi? Mcm kenal aje...hehe! Ai minat yg chantek je le tapi..yg kontroversi tak layan. Hahaha!

Ehs, Wangsa Link ni yg ada restoran Amy Search, Zahid, etc tu eks?

suhailas said...

ekem tuuuu tak tahan tuuu....da lee tgk batuk krok krok niii

Nurul a.k.a Riko said...

Warlord...
Ha'a...kat area tu. tapi restoran Zahid dah lamer bungkus. Kat sana mmg happening kan...especially nk carik tempat makan...mmg senang.


Sue...
siyannyer batuk. Nie kena makan eskem...buat ubat..mmg terbaekkkk...he..he..he..speedy recovery to u dear.

mummysyafie said...

kat bangi pun baru bukak satu. dah lama tak bawak kids gi sini.

Nurul a.k.a Riko said...

Nor..
nie yg artis remaja punya family business kan? pegi sini pun cz Kakak & Cha mmg suka makan eskem yogurt nie.

Anonymous said...

Your currеnt аrticle provіdes eѕtаblisheԁ helpful to me perѕonally.

It’s rеally informаtіve
and уоu're simply obviously quite well-informed of this type. You have got exposed my face to be able to numerous views on this particular subject using intriguing, notable and strong written content.

my blog post: Ambien

Anonymous said...

You could definitely see your expertise within the work you write.
The sector hopes for even more passionate writers such as you
who are not afraid to mention how they believe. Always follow your heart.


Look at my blog - wibrator na palec

Anonymous said...

That is a great tip particularly to those fresh to the blogosphere.
Simple but very accurate info… Thanks for sharing
this one. A must read article!

Also visit my homepage :: http://comoaumentarpeniano.com/

Anonymous said...

Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
Look advanced to more added agreeable from you! By the way,
how can we communicate?

Here is my web-site ... aumentando o penis

Anonymous said...

Hello, I would like to subscribe for this weblog to obtain most up-to-date updates, therefore where can i do it please assist.



Stop by my blog post - como tener el pene mas grande

Anonymous said...

Spot on with this write-up, I really believe this amazing site needs a lot more attention.
I'll probably be returning to read more, thanks for the info!

Also visit my webpage - http://para-agrandar-el-pene.es/xtrasize.html

Anonymous said...

electronic cigarette brands, best electronic cigarettes, smokeless cigarettes, e cigarette, e cigarette reviews, e cig forum