Saturday, February 05, 2011

Penangan MAGIKA....


Baru2 nie, kakak citer kat ibu dia yg Cha dah pandai maksud CINTA? Terkulat2 ibu dia kejap. Owwwhhhh...Cha dah tahu apa itu CINTA? Heran kejap ibu dia sorang nie. Hemmmmm.....(read: dalam hati ahkak cam tak sesuwai umur Cha nak cakap menda cenggini...kan korang..kan..kan...)

Peh tu Kakak ckp....'ibu tak caya ker...ibu tengok yer?"

Scene 1

Kakak: Cha..apa tu CINTA?

Cha: Cinta tu maksudnyer...lelaki dan perempuan suka masing2. Peh tu kahwinlah. Macam tu lahhhh.....(read: muka tersangat konpiden)

Ibu: Kat maner belajar nie...bijaknyer anak ibu nie?

Cha: Dalam citer Magika, Ayu cakap kat Bad. Macam tu..lah ibu.

Ibu : Lorrrr....


Scene 2

Peh tu pagi tadi masa kat kg, kitorang baru lepas balik dari Pekan sari....nampak ada org jual buah durian kat tepi jalan. Bising Cha nak makan buah durian nie. So singgahlah kejap...sib baik sekilo rm5 walaupun skrg nie bukan musim durian.


Cha: Abah...Cha nak makan durianlah.

Abah: Nanti kita beli yer...

Cha: Cha mmg suka makan buah durian nie.

Abah: Naper Cha suka makan buah durian nie ..tiba2 ajer?

Cha: Cha suka ...sebab Mahsuri suka makan durian....ping pong...ping pong!

Ibu: Magika lagik.....(read: padahal dlm scene tu..Mahsuri tak makan buah durian pun...)




Scene 3

Cha: Ibu...ibu...saper nama sebenar Nenek Kebayan?

Ibu: Nenek Kebayan?

Cha: Nenek kebayanlah ibu....saper nama dia?

Ibu: Owwwhhh....Ziana Zain. (read: dalam hati...Magika lagiklah nie...)


Scene 4

Scene nie tak ada dialog....cuma ahkak terkejut biler nak tutup lappy ahkak...nampak Cha tak tutup games yg dia main hari tu. Peh tu...tengok nama players salah sorang tu AYU. Saperlah ayu nie? Konpem dlm family ahkak mmg tak ada nama nie. Rupa2nyer...nak tergelak pun ada gak.....korang tekalah saper yg type nama AYU tu?

Agak2nyer...kalo Magika nak buat sequel....kalo nak carik pelakon xtra kanak2..kat rumah ahkak ada sorang (read: acah ajerlah..)....skrip Magika sumer dia dah hapal...in fact lagu2 dlm MAGIKA...hari2 dok nyanyi kat rumah...kuat betul penangan Magika nie kan...well done to Edry KRU.


10 comments:

nday said...

kikikiki....lucu lah cite ni..!
awak numpang ketawe lah,,boleh tak..

Lovely Bella said...

Bella ter miss tgk cite magika.. mmg best ke ahkak?? nak kene tgk rasenye smpai cha pun leh menghayati setiap babak kt dlm tuh.. hehehe :)

Nurul a.k.a Riko said...

nday...
bisa..bisa..kreng enggak lawak Cha? tima kasih bangat singgah blog ahkak.


Bella...
Lepas tengok movie Magika nie dulu, Cha suka masuk youtube layan lagu Magika.

Peh tu..last month kat astro box office ada movie Magika..ibu dia nak muntah darah ijo cz Cha mmg tgk Magika nie hari2.

Citer nie besh gak cz manyak lagu besh2 dlm movie nie.

miss_neeya said...

wahh..hebat betol cite magika ye :p

Nurul a.k.a Riko said...

miss neeya...
mmg hebat penangan Magika nie kat Cha.

fazafillah said...

sis un...bkn cha je..mak su yg jauh nie pun ske bangat sihh tgok magika...huhuhu...

Nurul a.k.a Riko said...

Adik...
Wah..mmg leh geng samer dgn Cha nie. Cam maner nie? Cha nk gi Jordan main salji...bulih ker amik Cha..dia asyik tanya ajer nie...hah..hah..hah..hah!

Hairil Rizal said...

Impak besar nampaknya pada Cha! Hmm...citer citer fantasi ni mmg cepat lekat kat budak budak ahkak :)

Janna Wan Muhammad said...

hahahaha..alahai...anak2 ....gitu la kan ?

Nurul a.k.a Riko said...

Warlord..
setuju sesangat..citer2 mcm fantasy nie mmg derang suka kan! Sampaikan Cha pernah bagitau yg dia nak masuk Dunia Magika...padahal dah bagitau tu sumer dlm filem ajer.

peh tu biler kata...kat dunia magika ada nenek kebayan...terus tak mo!


Janna...
cenggitulah ...budak2 kan..itulah yg derang suka.