Monday, February 21, 2011

Ibu tepon polis....tangkap abah!

Malam nie tak ada idea nk tulis apa, tapi mmg mood skrg agak rajin nak update blog...bulih?

Jap tadik ahkak dok belek camera, baru pasan mcm2 gambo Kakak & Cha dlm camera nie. Mcm2 pesen posing derang berdua nie...ngalahkan ANTM ajer. Yang si Kakak dok tangkap gambo Cha...peh tu Cha dok tangkap gmbo kakak dia pulak. Bukan setakat posing cam model....amik gambo lubang hidung masing2 pun ada gak....mcm2 budak zaman skrg nie.

Gambo yg kat atas tu ahkak suka sgt cz nampak comey ajer....tapi lagik comey kalo Cha majuk dgn abah dia...mcm petang semalam.

Actually, en. somi tegur Kakak...naper wat perangai. Biasalah biler dah kena marah...marah sikit ...merajuk...diam ajer...tak mo cakap2....terus ajer masuk bilik. Mmg tak comey kan....tu yg en. somi tegur kakak....peh tu...Cha mmg tak bulih tgk saper2 marah kakak dia....mmg Cha akan jadik peguambela kakak dia. Bukan setakat tu ajer...Cha mmg overrrr...dia yg akan nagish dulu....mmg 'drama queen' Cha nie kalo kat rumah.


Ibu: Naper Cha nagish nie?

Cha: Abah marah kakak.

Ibu: Abah marah Kakak kan...bukan marah Cha.

Cha: Siyan Kakak...abah marah Kakak. Abah jahatlah.

Ibu: Tak baiklah cakap cenggitu...berdosa. Tuhan marah tawwww...

Cha: Ibu...tepon polis. Tangkap abah. Biar abah masuk penjara.

Ibu: Maner bulih cenggitu...abah marah kakak sebab abah sayangkan kakak.

Cha: Tak...tak...tak....ibu cepat tepon polis....biar polis tangkap abah.

Ibu: (terus tergelak....)



9 comments:

Pezol Stylez said...

comel je ank kakak tu ckp camtu...haha

Nurul a.k.a Riko said...

Pezol...
kadang2 mmg tak larat nk layan dgr dia dok pok pek...pok pek..he..he.he.

thanks kerana sudi singgah kat blog ahkak.

Hairil Rizal said...

Huhuhu...itewww sungguh chumel lah!
Mmg seronok dgr anak anak ni berceloteh walaupun dalam keadaan marah atau merajuk :)

BaiZuRa a.k.a Qis said...

cumil nye cha neh...lame xjumpe die...rindu la plaks...hehehe

Adrina Adi said...

takper, nanti Ibu pergi jamin. hehehe. jusy kidding :P

budak2 kecik, macam2 idea dorang.

Sidratul Muntaha said...

huh
sikit tak agak..
panggil polis terus..

izzah said...

mne cha dpt idea nak tepon polis ni??haha..
mcm2 la...
:D

Nurul a.k.a Riko said...

Warlord...
Betul tu. Lagipun masa umor 5 thn & 6 thn mmg sonok kalo melayan derang bercerita...cz sumer jujur & telus dlm hati derang.

Zura...
rindu kat Cha ker or rindu kat Acik Cha? he..he..he..Meh lah dtg rumah jumpa Cha.


Ed..
Tu lar Ed...mcm2 idea kreatif derang nie.


Sidratul Mutaha...
Betul tu...mmg tak kasik chan langsung.


Izzah...
tu lar...ahkak pun tak tahu kat maner dia dpt idea nie...nk tergelak pun ada.

BaiZuRa a.k.a Qis said...

dekat acik cha dh slalu jumpe..idok le rindu mane..rindu kat telatah cumil die 2..