Wednesday, February 02, 2011

Suka chocholate?


Masa uolls baca blog ahkak nie, may be masa tu ahkak dah selamat sampai ke kg. Tak pun..time tu ahkak dok sibuk memasak Laksa Johor kat dapur mak ahkak. Seronok rasanyer balik kg. this time...sebab ramai adik badik dpt berhimpun. Makan ramai2...mmg meriah kan..happening gituk.

Hemmm...actually nk citer pasal CHOCOLATE. Mesti ramai yg suka chocholate kan. Apa yg ahkak musykil skrg nie...Sometimes, kalo ahkak makan choc. mesti kepala lepas tu jadik pening or a bit dizzy. Why yerrr? too chocolatey ker?

Hari tu boss ahkak kasik choc. patchi (read: actually, ahkak mintak boss sikit..sebab tgk cam tak terusik choc. atas meja dia...sekalik dia kasik sumer kat ahkak..sebab mmg dia tak makan pun choc. nie sumer). Padahal, atas meja ahkak ada mcm2 choc. tapi sumer tak menarik hati ...staff2 lain suka dtg tmpt ahkak amik choc. or meskut kat meja ahkak...tp yg ahkak pulak...nk mengendeng kat boss jugak....tu namanyer gerdixxx occay..ahkak nie.


last2 jadik hiasan ajer kat sebelah tepon

Peh tu, Ahkak makan satu ketul ajer...choc. patchi nie....kepala dah ding dong..ding dong. Ker sebab manyak caffeine ker dlm choc. tu? hemmmm...musykil...musykil...musykil.

Begitu jugak kalo ahkak order choc. hazelnut fm starbuck..konpem lepas tu kepala ahkak weng semacam ajer. Sebab itu ahkak cam takut2 nak amik too much of choc. nie..risau lepas tu kepala jadik pening ajer.

Pada sesaper yg bijak arif...bulih explain why menda nie jadik kat ahkak yer? Sajer jer nak tawwww apa punca. Musykil pulak. Ker ahkak kena makan lagik choc. manyak2 supaya badan ahkak dpt imune dgn chocholate nie.

Lupa nk ckp...ahkak mmg tak berapa gemor choc. sebab takut migraine...tu yg makan jarang2 sangat...especially dark choc. takut nak makan...tp kalo white choc. mmg my favourite. Walla!




9 comments:

LehaMY said...

betul tu kak. leha nie penggemar coklat. tapi dah kurang2 sikit addict tu sebab takut migrain ~ hehehe :D

misyamissyou said...

huhukk..ahkak..nak le sikit..patchi lak tu..huhuu

Hairil Rizal said...

Org migrain mmg tak bleh makan choc byk sbb byk caffein. Certain chocs mmg ada lebih caffein from others sbb tu la kekadang makan sket je pun dah trigger migrain.

ceritacherita said...

dulu masa aku kena migrain yg teruk mmg tak boleh makan choc langsung, asal makan je mesti akan kena migrain.

tapi skrg kadang2 bila rasa pening, makan choc hilang pulak.

Qistina Filzah said...

cian ekz de yg alahan choc sampai migrain,sy shuke blackforest cadbury..peberet tu..zmn2 blaja dulu, dpt adiah owg nk tekel gune choc cadbury blackforest ni la...hehe

Nursyahda Faiqah said...

ni pening kepala sebab suwoh akk blnje choc kott..

hehe.. :)

Nurul a.k.a Riko said...

Leha...
Samerlah mcm ahkak, once dah ada migrain nk amik yg choc. cam takut2ajer kan...takut kena migrain balik ajer lepas tu.


Syamimi..
Ala..kalo nk sikit..tengok kat blog ajerlah yer...he..he...gurau ajer.


Warlord..
I see. Noted. Thanks yah! dah agak..mesti ada t'lebih caffein nie...ecewahhhh.


Baby...
Macam tu pulak dah. I takut nk cuba...sebab biasanyer kalo terlebih amik choc. mmg sakit kepala lepas tu.

Qistina...
Wah! Sedapnyer blackforest cadbury nie. Nie mesti manyak dpt free choc. nie yer...fm secret admirer...sweet betul.


Nursyahda...
bulih..bulih...ahkak belanja tengok gambo kat blog ahkak ajerlah yer..he..he..he...jgn mare gurau2 ajer.

zaty luvlianncezzz said...

taraaaa...singgah smbil follow u :)

Nurul a.k.a Riko said...

zaty...
thanks cz sudi singgah blog ahkak.