Thursday, February 10, 2011

Apa ada pada mimpi?


Semalam kepala agak pusing sikit...tak tahulah naper. May be penat kut?...Kadang2 kalo kita penat, selalu mimpi yg bukan2. Mcm malam tadi, tak tahulah naper mimpi yg bukan2. Takut pun ada biler ingat mimpi tu balik.

Ahkak mimpi banjir besar dlm mimpi ahkak. Apa maksud mimpi tu yer? Dah a few days mimpi pasal air, pasal banjir, pasal sungai & pasal waterfalls. Ada sekali tu ahkak mimpi pasal air terjun...nampak org dok berenang2 dlm air tu. Peh tu ada gak mimpi pasal air...tapi tak ingatlah mimpi pasal apa.

Lastnite pulak mimpi pasal air bah ker aper ntah. Mcm dlm mimpi tu ahkak ada power leh kasik hujan. Peh tu 'bah'. Kelakar pulak biler ingat mimpi nie balik...

Hemmmm...adakah sebab lately nie asyik baca pasal banjir di negeri selatan tanah air? or kalo mimpi air org kata ada 'rezeki' nak masyuk. Kalo ada...alhamdulillah. Amin.

p/s: Mimpi cuma mainan tido ajer.



14 comments:

shima said...

riko..aku penah baca..kalau kita mimpi air..nnt insyaAllah akan dpt rezki yg melimpah ruah..rezki yg tak sangka sangka..

Anonymous said...

Maksudnya mcm kak un nak support adeq blaja...yeeehaaa....:)...

hikhikhik......(sejuk beku..smbil selubung selimut berat 12kg)

mak su..

Qistina Filzah said...

kak..tdo basuh kaki x dgn bacer2 doa??hehe..kalo xbacer aper2 ayat suci sumer tu..mimpi hnyla mainan tdo semate..xbwk pape mksd..

Nurul a.k.a Riko said...

Li...
Amin...he..he..ahkak pun pernah dengar menda yg samer.


Adik..
Bukan ker hari tu dah sponser? Insyaallah...kalo ada rezeki, elok kita berkongsi samer kan.

Wahhhh...tu dah macam berat Cha masa umor dia 4 tahun...heavy betul simut kt sana.

Qistina....
Ahkak biasanyer tido after semayang isya'. Doa tido mmg ahkak baca & baca bismillah 21 x.

Mmg betul..mimpi tu mainan tidur...kan.

Hairil Rizal said...

Haaa...pakcik tau...ni akibat post sbelum ni pasal 'Air Pasang Dalam' tu laaaa....


Sudah, sudah...pegi amik air wudhu' pastu tido. Hehehe! :)

Nurul a.k.a Riko said...

Warlord...
Ha.! ha..ha! nk tergelak pun ada. May be ada betulnyer.

Azmil aka Jamel said...

andai ini mimpi indah...mesti tido basuh kaki bersih2 kan ??? kan kan kan ??

Adrina Adi said...

mimpi hanya mainan tidur.

tapi Nabi pernah berpesan, kalau mimpi buruk jangan cerita pada sesiapa. terus solat sunat dan doa moga semuanya baik2 belaka.

amalin.sofea said...

Kakak - Ibu best tak mimpi ibu tu?

Aefa Aerisya said...

aefa pon penah mimpi pasal bah ni.. setinggi bangunan 5 tingkat.. uhuhu

hanani said...

mimpi ni mainan tido.Tapi kadang-kadang ianya macam petunjuk untuk kita.Tapi, jangan lah percaya bulat-bulat.. :)

Entri Terkini: Lebuhraya Utara Selatan sebelum exit Tampin,Alor Gajah..

Nurul a.k.a Riko said...

Azmil...
Mmg mimpi tu indah...tepat tekaan anda!


Ed..
tu pun Kak Nurul pernah dgr. Normally kalo Kak Nurul mimpi tak besh..the nx day Kak Nurul bersedekah. Bulih pakai ker? entahlah...cz ada org pernah bagitau pada kak nurul...kalo mimpi burok...kita kena bersedekah.

Kakak..
Mmg mimpi itu besh & kelakar.

Aefa..
Wow...hebatnyer mimpi anda!


Hanani..
ahkak pun bersetuju dgn anda...mimpi hanyalah mainan tidur kan!

raymizie said...

adakalanya mimpi cukup bermakna... http://raymizie.blogspot.com/

Nurul a.k.a Riko said...

raymizie...
betul tu...adakalanyer mimpi itu indah untuk kita rasai. Furghhhhh...berpuitis pulak ahkak..ha..ha.ha.