Saturday, February 12, 2011

Hari Sabtu datang lagik....

Tadaa....kejap jer dah hari Sabtu kan! Pagi nie, Kakak ada kem motivasi kat sekolah. Peh tu pulak, belah petang dlm kul 3.30 pm, kitorang kena pegi Cha punya sekolah cz ada Parents Get-2-Gather.

Ahkak tak sabo nk dgr Cha punya updates utk preliminary observations report dlm 1st month in school nie. Cam maner dia kat school? Ok ker dia? Nanti ahkak update malam nanti yer.

Jap lagik, kitorang nk gi HUKM, nak tgk Kak La yg kena admitted due to diabetis during her 2nd pregnancy kali nie. Kak La dah 7 bulan lebih...insyaallah moga semuanyer selamat..Amin. Sahil anak Kak La pulak kena keracunan makanan. Semalam, Kak La bagitau yg Sahil dah ok sikit...tp still lembik lagik...siyan kat Sahil. Speedy recovery to both of them.

Tetiba rasa cam padat sungguh xtvt hari sabtu nie. Belum lagik nak lipat kain yg sebakul, basuh toilet, basuh baju sekolah kakak pakai tangan lagik....errrr....bj keja ahkak pun kena basuh gak...lum rendam lagik. Hemmmmmm........


8 comments:

LehaMY said...

wah! sibuknya akak di hari sabtu~ hehehe :D

zaty luvlianncezzz said...

akak kna amek pmbantu umah nie..hehehe

Nurul a.k.a Riko said...

Leha...
Biler anak2 dah makin membesar...mmg lagik bz ahkak di hari wiken...tu baru 2 anak..he..he..he..he..

Zaty...
nak amik pembantu rumah kena manyak ongkosnyer dong...enggak mampu dong...he..he..ha..he..

duit kat atm ahkak tak cukuplah nk pakai 'bibik' nie..he..he..he...

izzah said...

ala,hantar dobi je la akak..hehe..
:)

Hairil Rizal said...

Betol, betol..baju tu kalo byk sgt antar je dobi. Sekali sekala takpe la kan.

Nnti princess princess tu dah besar sket boleh la tolong tolong basuh baju. Pakai washing machine ni bebudak pun boleh operate asalkan diajar ttg safety dulu.

Nurul a.k.a Riko said...

izzah...
tak ikiut piawain SIRIM ahkak...he..he..he..ada yg double linelah...peh tu tak gosok betul2...rasa cam tak berbaloi ajer..buat sendiri kat rumah lagik pueh hati kan.


Warlord...
ahkak suka basuh baju keja pakai tangan...kalo masuk washing machine cepat rosak..

anto dobi? errrr...errr rasa rugi duit jer cz tak capai my standard...ecewah...hah!hah!ha!

Un Phat Lee said...

akak...carilah bibik.mudah sikit nanti.hehehe

Nurul a.k.a Riko said...

Un Phat Lee...
nak import bibik fm Iowa bulih ker ha..ha..ha...gurau jer.

x mampu nk pakai bibik nie..he..he..he..he..