Monday, February 14, 2011

Apa nk cerita yer?

Actually,malam tadi nak update blog...tiba2 ajer broadband cam cik embab semacam jer, terus napsu nak berblog hilang gitu jer.

Hari nie cam tak tahu nk citer tajuk aper...(read: penat gak tawwww...nk pikio tajuk blog nie hari2). Tak tahu nk tulis tajuk aper...jadiklah tajuk spt di atas. Bulih gitukkk?

Last sat. gi sekolah Cha...utk amik report ttg perkembangan Cha kat sekolah. Excited gak... cz ahkak nak tahu apa yg Cha buat kt sekolah. Cha nie kalo compare dgn Kakak dia a bit pendiam sikit....w/pun mulut dia becok...tapi tak bulih mengalahkan kakak dia....Kakak dia champion sampai skrg nie.

Cha jarang citer pasal sek. dia....kadang2 ajer dia bercerita. Kalo dia bercerita pun....rasanyer ibu dia yg manyak lagik bertanya itu...ini...cz Cha citer selalu tak abis...ha..ha..ha..


Masa nak amik report nie fm Teacher Liza.....Cha meluru kat Teacher Liza....tak tahulah apa yg Cha tanya kat teacher dia. Peh tu, teacher liza nie bagitau kat ahkak yg Cha nie mmg observant. Sebab??? Cha tegur teacher dia naper tak pakai baju kurung cam selalu. Cha heran biler teacher liza pakai blouse dengan seluar panjang....Cha tanya kat teacher liza...."baju kurung teacher dah abis ker?"......merah padam muka ibu dia. Salah satu perangai Cha....dia mmg suka soal orang. Budak2 mmg cenggitu kan....

Oklah...back to cerita pasal Cha nie....Teacher Liza bagitau kat ahkak yg Cha nie 'sangat bagus'. Terus tak tahu nk tanya apa lagik lepas tu. Tanyalah jugak sikit2 pasal Cha kat dlm class cam maner....teacher liza kata....dia bagus...ikut arahan...peh tu suka bertanya itu ini. Ala...lagipun baru umo 5 thn kat....biarlah dia berseronok dgn kawan2 dia...nanti dah masuk sek. keb. mcm Kakak.....mmg manyak keja sekolah nak buat...sampaikan kesian ibu dia tengok.

Sajer jer nak kasik korang exercise tengkuk sikit...ha...ha..ha...


Rock tak saya?

Lepas balik fm sekolah Cha....kitorang singgah kat M'cdonald S'wangsa. Rasa cam dah lamer betul tak makan kat M'cdonald nie.



Nota kaki: Masa kat sekolah Cha....ada jejak kasih. Adalah this lady nie tegur ahkak....rupa2nyer...dia adalah ex-classmate masa ahkak sek. rendah dulu. Nama dia Norzaihasrawati. Sedap nama dia kan....dia nie masa kat sek. mmg bijak, asyik dpt no.1 ajer....skrg dah jadik lawyer....alhamdulillah. Thanks cz sudi tegur & ingat nama ahkak! Terharu.



8 comments:

ayin~weeweet said...

baju kurung cikgu dh hbs ke?hahahaha

bkn akak je muka merah,msti cikgu tu pn muka pink2 hehehe

Hairil Rizal said...

Cha - the 'killer question' producer. Hehehe!

Agaknya kalo dia jumpa Warlord selalu, apa la dia nak tanya kat Warlord agaknya...

LehaMY said...

HAHAHAH . soalan cha tu sungguh menarik. hehehehe :D

wah! lama tak makan mcD. hehehe :D

Nurul a.k.a Riko said...

Ayin...
tu lar..blushed muka teacher dia kejap.

student ayin sure lagik mcm2 derang tanya kan...


Warlord...
Hemmmm...ahkak dah tahu apa yg bakal Cha tanya.

Suppose soalan tu kena tanya kat Umi tapi tertanya kat Uncle Warlord..opssss.


Leha...
Ahkak paling suka kat M'cdee nie makan Sundae. Especially sundae stawberry...lagi manyak lagik sedap..peh tu yg choc. pun sedap gak.....especially kalo choc. tu melekat kat bekas sundae...so yummmilicius....jom...jom...ke M'cdee.

izzah said...

cha mmg prihatin kat cikgu dia!haha..

Nurul a.k.a Riko said...

Izzah...
Budak2 kan...mmg alert jer. Agaknyer kalo dia jumpa Izzah...ayat pertama yg kuar dlm mulut Cha mesti...'nie kawan ibu ker? kawan ibu tinggal kat maner? dia keja ker? dia tinggal kat maner?ha...ha..ha..ha..mmg non-stop tanya itu ini...

Lovely Bella said...

erk.. tetibe bella rs mcm nak jumpe je cha ni.. hehehe .. anak ahkak kan.. mesti la bijak n bagus2.. btul x?

Nurul a.k.a Riko said...

Bella...
Ala...anak2 ahkak nie biasa2 ajer..comot jer. Kalo bab bertanya...mmg tak larat nanti Bella nk layan...he..he..he..