Wednesday, February 23, 2011

Bersyukurlah....alhamdulillah.

Tajuk kat atas mmg ditujukan khas untuk diri ahkak. Kadang2 tu..especially ahkak lah kan...'nak itulah'...'nak inilah'...'beshnyer kalo dapat...'...'wahhhh syioknyer kalo ada'....tu namanyer lumrah manusia....yg bernama ahkak lagik.

Sebagai insan yg bernama manusia...ahkak kena bersyukur...dengan apa yg ahkak ada kan. Alhamdulillah...mmg ahkak bersyukur....tapi ada waktunyer...hati nie tergerdix..gerdix nak menda yg...hemmmmmmm...malaslah nak cakap...especially nampak kat on the road....especially kaler PUTEH. Mmg buat air liuq ahkak meleleh....terus terpadam VW Golf GTI ...dah tak minat (read: wahhhh..ckp....macamlah manyak duit...malunyer)...ahkak dah tergudak jiwa raga sekali dgn bakul pasal....kat Cik Puteh SX4 Sport Crossover.

Kadang2 tu...ahkak sedar...mmg tak mampu nak beli...ada 2 buah kereta kat rumah pun..cam cukup2 makan ajer...tak kan nak tambah hutang kan...Tapi dalam hati ...asyik dok ulang ckp..."beshnyer kalo dpt nie.....mmg dah sujud syukur".....peh tu mata pun terkedip2.

Kalo bagitau kat en. somi (read: mmg dah bagitau pun...)...dia ckp...."hemmmm...dulu pun...ckp macam tu jugak...nak pakai kereta matrix sampai pencen". Terkulat2 muka ahkak. Tu masa tahun 2005.....sekalang sudah 2011.....(read: nak jugak tu menjawap dlm hati.)...korang...kiralah berapa umor keter ahkak skrg nie.

Paling tak besh...biler tunjuk my kereta idaman kalbu Suzuki SX4 kat on the road.....terus en. somi ckp..."abang tengok macam kereta matrix kita ajer....". Huwaaaa....mmg tak samer. Nama pun tak samer.....kilang pun tak samer....tayar pun tak samer....mmg tak samer! Nehi..nehi tom nehi.

Samer ker korang???? tak samer kan dgn matrix. So far...matrix kitorang alhamdulillah...selalu regular services..peh tu...lady driver yg memandu kereta matrix nie...'pemandu berhemah' ha..ha..ha...alaaaaa....biler ler dpt kereta nie yer. Since tak dpt....so ahkak abadikan kereta Suzuki SX4 Sport Crossover nie kat blog ahkak.....jadiklah buat hiasan dlm blog ahkak nie. Dapatlah tengok hari2...hemmmmmmmmmmmmmmmm (read: hemmmm....nie kena tulis panjang sikit).




11 comments:

mummysyafie said...

riko, kita sama la. irah sampai skrg still ada impian. walaupun irah tahu impian tu macam tak boleh nak capai..tapi berangan pun dah cukup taw.

Nurul a.k.a Riko said...

Irah...
betul tu..setiap org ada impian masing2...samerlah kita...since tak tahu biler buleh capai...tu yg 'verangan'.....lagipun...'free' ..x kena bayar...kan Irah.

budak kampung said...

syukur,tiap kali bangun tido ucap syukur sebab maseh idup kan kak??
takot kang kene tarik nikmat time tu la baru nak nanges.....

iekasub said...

fuyoo!shemmartt!

|| sue-imanja || said...

hahahhaa kiter terbalik...last year masa nak bli kete baru, dah terhampir nak angkat SX4 ni...tapi tak jadi. Skarang tgh gile minat kat golf gti kaler putih. Even dah stop production, tetap nak jugak...2nd hand pon jadiklah...

tapi..

tu berangannyer...kementerian kewangan tak approve langsung.. hahaha

Nurul a.k.a Riko said...

budak kampung..
betul sesangat. Kita patut bersyukur dgn sumer nikmat yg Tuhan berikan...kan.


ieakasub..
handsome giller kan...macho sumer cukup.


Sue..
tak per...'verangan tu free'! I suka kereta yg jenis 'tinggi'...kalo cam lower sikit rasa cam tak berapa puas ajer...tu yg minat kat SX4...naperlah model nie tak kuar masa tahun 2005...konpem time tu ahkak dah beli...chee wahhh cakap so konpiden..he..he..he..

Piasara said...

nurullllll....cukup2 lah tu k..
tp tak salh kalau kita berangan ni..bak kata kamu bkn kena bayar pun kan..akak lak..naik moto buruk tu jer lah,haii..bila lah nak beli moto baru...

shima said...

angan angan je kan..shima pun sllu berangan.haha..tp susahla nk dpt

izzah said...

ala,akak..
angan2 pun tak pe lah kan..
mne tau ade rezeki ..
hehe

Hairil Rizal said...

Alalala...shiannnyaaaa...suka SX4 ye?

Nnti Warlord hadiahkan sempena birthday ahkak nanti. Mau? Mau???

Gambarnya saja ya....ya ampuuuun!!

Warlord tunggu tahun depan la kot...tunggu Proton baru keluar (Persona replacement). Nak kena beli kete besau sket..

Nurul a.k.a Riko said...

Pia...
insyaallah...kelak berganti jugak motor baru yg lagik...vrrooommm...vrroommmm. Insyaallah. Pray for u dear.


Li...
Menda yg susah nk dpt tu...verangan ajerlah..kan. Insyaallah...maner tahu fm verangan terus jadik reality. Amin.


Izzah...
kan. Betul tu...masinlah Izzah nie. Amin.


Warlord...
Ceh...setakat gambo..ahkak google ajer dah dpt yewwwww.

Owhhh...mmg harus kerata baru cz tak lamer lagik...Syiqah nk dpt adik. Elok sesangatlah tu. Beshnyer!