Tuesday, February 01, 2011

Shopping utk Kakak....

Hari nie 1st Feb ...mmg sumer warga KL, Putrajaya & Labuan dok cuti hari nie. Since cuti...we all amik keputusan utk shopping barang2 kakak hari nie. Shopping aper lagik nie? Shopping sebab Kakak jadik pengawas pusat sumber. Sumer nak serba baru....bj baru kaler hijau muda, kain lipat belakang bentuk A baru biru tua, tudung kaler hijau muda, kasut hitam & stoking hitam.

Actually, we all as parents mmg ada sikit rasa hati tak besh....sebab ..naper tak beri surat perlantikan sebagai pengawas nie...before sekolah bukak lagik kan...kan ker senang. Nie tidak....bayangkanlah masa awal tahun hari tu...ahkak dah tempah baju kurung sek. kakak 5 pasang...tu belum kasut lagik...2 pasang kasut sekolah cz kasut tahun lepas yg 3 pasang masih elok lagik. Ingatkan nak bagi pada anak cleaner kat opis ahkak.. cz anak dia sebaya dgn Kakak...darjah 4...tak pun nk sedekah pada saper2 yg tak berkemampuan.

Kakak ada bagitau ahkak...nama dia dicalonkan...tp tak konpem lagik. Lagipun ahkak tak berapa konpiden yg Kakak dpt...cz student ramai yg bagus2...bayangkanlah student utk darjah 4 ajer ada dlm 444 student...anggaran ahkak ajer...let say satu kelas ada 37 org murid...peh tu...ada 12 buah kelas utk darjah 4...kan ramai tu.

Since Kakak so excited dpt jadik pengawas pusat sumber nie...lepas we all breakfast kat NZ Curry House Wangsa maju....kitorang singgah kat Taman Keramat Permai...ada satu kedai tu mmg derang jual sumer baju seragam dan mcm2 lagik kat sini.


Kakak dlm bilik fitting room...happy ajer muka kakak.


cuba kasut hitam pulak....

Ahkak pernah tanya kat Kakak...."ada tak saper2 dlm kelas kakak...yg kakak rasa kita bulih bagi bj kurung kakak nie kat dia"? sayang rasanyer nk simpan gitu ajer...lagipun 3 pasang baju kurung putih sekolah kakak...mmg kakak tak pernah guna lagik.

Iyerlah...ibu dia kan overr....ahkak lupa yg hari Rabu ada aktiviti Ko.ko so Kakak mmg pakai baju kadet tunas remaja. Peh tu..hari isnin...tak payah pakai uniform just pakai bj sukan dari rumah.

Kakak ckp kat ahkak " ada ibu...nama dia...xxxxxx. Siyan ibu...baju dia tak puteh pun..comot ajer ibu"

Ahkak pun cam teruja...rasanyer nk sedekah ajer bj kurung kakak kat kawan dia tu. Ahkak tanya Kakak balik...."yer ker...siyan dia....dia tinggal kat maner?"

Kakak..."dia tinggal kat Bukit Setiawanga....rumah besar ibu"

Ahkak..." tu rumah org kaya tu...ohhhh.......".

So dalam hati ahkak terdetik.....errrr tak payahlah ahkak citer kat sini kan. Tak baik buat andaian tentang bukan2 kan....yg penting ahkak nk sedekahkan bj sekolah & kasut sek. kakak lepas nie.



13 comments:

Nurul a.k.a Riko said...

Kakak - Ibu thanks! Walaupun bukan ibu yang bayar. And abah too! Sebab abah yang tolong bayarkan. Love You all !!!!!!!! Muahh.....

amalin.sofea said...

Kakak - Sorry, sebab tersalah guna nama ibu. Sebab Sofea tak tengok ada nama ibu...terus komen.

Adrina Adi said...

kak nurul,
betul jugak tu kan. tak praktikal langsung buat pelantikan pada awal tahun. menyusahkan mak ayah jer. kira pembaziran jugak ni. emm, takper lah. anak punya pasal, pejam mata jer la. hehe.

anyway, bagus jugak dermakan baju tu pada yang memerlukan.

Nurul a.k.a Riko said...

Kakak...
Patutlah..ibu terkejut cam maner gambo ibu bulih kuar nie.

Ok tak per, nx time kena tgk betul2 sebelum komen..he..he..he..

Nota Kaki: Cengginilah kalo satu family berblog...kadang2 tu terlupa nk sign out.



Ed...
tu lar...nak wat cam maner. Sib baiklah anak Kak Nurul ada 2 org...bayangkan kalo family yg ada ramai anak...sure manyak duit kena kuar.

Hairil Rizal said...

1st ly - Sudah tuka gambo profile. Lagi glamer tuuu!!

Mmg bagus niat ahkak nak sedekahkan baju baju tu. Ada tu org yg perlu...kena Google sket kot? Hehe!

Nurul a.k.a Riko said...

Warlord...
Nampak ajer yer...ha.ha..ha.!

Insyaallah...amin.

Nur a.k.a admansyah said...

Dah nama-nya sk setiawangsa.. ngko pahamx2-lah... sussah nk carik org susah kt situ! err... aku cadangkan ngko bg kt cleaner tu-lah! byk pahal ngko..

suhailas said...

Haaaa tul tuu nurul tak berbaloi langsung,sama lee sue pon last friday dapat surat perlantikkan jadi pengawas musolah...kasut itam,kain biru,kemeja tgn panjang,tali leher ...semua sekli RM150 sepasang..hiisss cuba lee bagi tau awal awal tak pyh membazir beli baju skoll 2,3psg,kasut putih....geram pon ada..tak nak kasi kecian pulak..anak sue da berkobar nak jadi sbb tgk abang dia jadi pengawas...!!!cam membazir pon ada

Nurul a.k.a Riko said...

Nur..
tu lar..ibu dia pun silap tanya soalan tu kat Sofea..he..he.he..Insyaallah.


Sue..
kan..kita nie bukannyer 'kaya raya' sangat, hidup kat KL nie just cukup2 makan jer....tapi biler tgk Kakak so excited...so pejam mata ajerlah...demi utk anak terchenta.

tu belum lagik carik bj kurung hijau muda cz x ada size. Biasanyer...kalo bj kurung mmg tempah kat my tailor...nie dok pikir nk tempah ker tak mo...hemmmmmmm duit lagik.

Anonymous said...

Salam kak,
Kedai baju ni kat mana?...hari ni gi cari baju utk anak kat jalan TAR..semua xde...gerambetul

Anonymous said...

Assalam.akak,ada alamat x kedai kt tmn keramat permai tu?tq

Layar Lin said...

Assalamualaikum, nk tya. kedai kt area mane? cz saya belikan pakaian seragam utk anak. trima ksh.

Layar Lin said...

Assalamualaikum, nk tya. kedai kt area mane? cz saya belikan pakaian seragam utk anak. trima ksh.