Friday, April 06, 2007

Majlis Akad Nikah my sis...Faezah & Jeff

My sister NurFaezah....congrats!!!

Sabtu lepas, my sis wat akad nikah (gantung) with her lovely hubby Jeff. So, start from that day Sofea n Alisa will call pak cik Jeff as Pak Anjang. Alhamdulillah, majlis akad nikah berjalan dgn lancar then with satu lafaz akhirnya secara rasminya Faezah dah jadik milik Jeff...ekeke keee.





Actually, Sofea mmg demam pd hari tu...tapi biler dah jumpa dgn dia punya cousin...abis demam sumer hilang. Aku risau gak...kalo temprature dia naik...tapi dia cam tak kisah ajer. Aku dari dlm rumah..dok terjerit..jerit panggil dia suh masuk dlm coz kat luar panas...tapi dia buat derk ajer...ceh..sabo ajelah. Aku rasa Sofea nak lepaskan gian main dekat semak, main kejar..kejar basikal maklumlah kalo kat area umah aku...mmg jarang sofea nak main cenggitu...cuma during weekend ajer sofea leh main kat bawah apartment...itupun Ilham yg bawak Sofea main basikal.

Ada satu ajer yg tak besh pd hari tuu...ramai sedara aku cakap..yg aku nie dah put on weight...he..he...mcm tak besh ajer. Tgk nasik minyak..cam sedap...memandangkan ramai yg komen cakap aku dah berisi...aku amik portion nasik..ciput ajer...


Alisa pulak..biler aku suapkan nasi cam tak mo nak makan...asyik dok tunjuk air sirap ajer. Then biler bagi dia rasa sikit...nak lagik. Inilah first time Alisa minum air sirap...sukanya dia minum air sirap...aku bagi dia air suam...terus dia tepis tgn aku...air sirap itu gak yg dia nak.

6 comments:

Anonymous said...

k.un...yang t'baru xde ker

Anonymous said...

ubuh lagi gambar2 yg best2..

ciku_nunu said...

congrats to ur sis :)semoga berbahagia ke akhir hayat...

sapa yg suka air sirap tu? meh calit ibu jari ngan aunty nunu... sedap kan air sirap? lagi la kalau dapat sirap yang kaler hijau tu.... slurpppp

adrina adi said...

congrats yer. rupa dia ada iras linda onn. hehehe...

su.anne.na said...

riko,

congratulations to your sis! cantik! ko dah berisi? aduhh.. lama tak jumpa la.. nak kata berisi pun tak tau cenggana.. :)

sofea^alisa said...

gambo yg terbaru...dekat camera Faezah..

nunu..
nko pun suka air sirap yer...he..he..he..

ad..
ramai org kata cam linda onn...pasan minah tu jap

cumi..
aku mmg dah berisi...jumpa org ajer..sure the same word yg kuar dari mulut derang...nak kena berdiet aku neih..