Thursday, May 03, 2007

Result Exam Sofea....

"Nak tahu tak saya dpt no. baper?"....
"Besarnya nombor kakak"..it was my 1st reaction when I came to know her result. Jeng..jeng..jeng..Sofea dpt no. 10...dulu dpt no.1..skrg kena tambah kosong kat sebelah.

Biasanya...lepas amik sofea, aku terus zassss ajer start enjin nk amik Alisa...tapi kali nie..after sofea masuk dlm keter..aku tgk dia punya paper exam dia. I think..this is my quality time with sofea..aku nak tgk dia punya result paper and then nak find out..cam manerlah dia leh dpt no.10 nie..he..he..he..

Kalo dulu..each of exam paper dia dpt full mark 100, kali nie BM sahaja yg dpt 100...yg Phonics (english) dia dpt 98...then...yg buat aku terkezut Maths dia dpt 84. Sabo ajelah...after aku go through paper maths dia...aku tgk...sumer ok..CUMA biler satu soalan tuuu...dia suh circle MORE number...abis dia gi circle small number. Then aku tanya dia..."kakak..faham tak this question?"....dia kata..dia x paham..then aku explained to her..kena circle angka yg besar. Then sofea cakap...sofea x paham More...sofea faham BIG ajer...Then aku bagitau dia..yg word MORE, BIG tu sama shj maksudnya. Anak aku sorang...nie mmg ada ajer jawapan dia.

Entahlah..kali nie result sofea mmg teruk..aku tak adalah marah dia sangat..coz dia masih dlm di alam tadika...kalo bulih aku nak dia have fun kat sana..tak mo stress ker aper....lagipun..sofea mmg almost at nite dia suka study..so aku x adalah terkilan sgt..CUMA aku rasa kelakar biler dlm keter...Sofea yg beria..ia cam nak amik hati aku...may be dia rasa quilty dpt no. teruk then dia b'azam nak buat something good for herself..."o.k..ok..malam nie..sofea tak mo tgk kartun..& sofea tak mo lukis..lukis gambo lagik...sofea nak belajar...lepas tu sofea nak belajar pandai..pandai. Aku hanya mampu tergelak ajer...coz itulah yg sofea buat every nite.
Oh yer..sofea nie mmg suka drawing..aku rasa most of her books ..penuh dgn gambo..gambo yg dia lukis...gambo aku pun dia suka lukis...kadang..kadang nk tergelak tgk gambo yg dia lukis...ekekeee keee

3 comments:

janna w.m mokhsin said...

wah...sama ngan my sophea gak ler sker melukis....ala...ilek a riko....baru tadika kan...sofea dpt no.10 bukan sebab tak pandai,tp sebab sumer nyer pandai2....

Anonymous said...

x pe le sofea. kan ari tue sofea nk dpt no 10. lain kali ckp nk no 1 ok!

sofea^alisa said...

janna...
nama pun dah nak dekat "sofea"..patutlah budak yg namer sofea nie suka melukis kan..