Monday, August 27, 2007

Gi Genting Highland....


Cuti sek. yg lepas, aku just bawak Sofea gi Genting Highlands (GH)...lagipun Sofea x pernah gi sana lagik. From my hos to GH lebih kurang 40km...tapi Sofea dah umo 6 thn baru nk jejak ke GH.


Kebetulan, my parents & my sis. frm kampung dtg ke rumah...so derang pun ikut sekali gi sana. Sofea mmg x sabo..sabo nak gi GH...everyday mmg membilang hari biler 25th Aug...hari..hari kalo aku amik dia fm her kindie...mesti dia cakap lagik baper hari ajer nak gi GH...mmg syok bukan kepalang anak dara aku sorang nie.


Memula sampai kat GH...kitorang main outdoor theme park..ingatkan dah puas main..baru nak main yg indoor pulak...tapi biler tgk jam dah kul 4.30 pm...kitorang makan then lepas tu turun coz lepas nie...nak gi umah my auntie...ada buat kenduri cukur jambul utk my cousin yg baru dpt baby boy. Mmg tak puas main...sofea a bit mcm nak merajuk coz dia x dpt main kat wet theme park...padahal sofea dah bawak swimimming suit...tapi mmg tak cukup masa...coz kitorang tak mo sampai lewat ke kenduri tu. Sofea pulak..mmg pantang nampak air...habis dia ajak aku gi naik boat samer dgn dia. Aku memula cam cuak gak...since Ilham nk jaga Alisa...so aku kuatkan semangat gak naik boat samer dgn Sofea. Risau gak...takut terbalik ker aper ker...coz kt sana...ada sorang Pak Arab tu jatuh dlm tasik...seram ajer tgk.
Susah gak nk kayuh...coz aku sorang ajer kayuh...Sofea jadik mem kecik.

Alisa pulak..this week a bit cracky sikit. Ada ajer yg x kena...mmg bad mood sikit. Tapi..biler dah sampai sana...ok pulak...may be becoz weather kat sana a bit sejuk...so temprature marah dia leh cool sikit...he..he..he..
Ilham & Alisa...mmg seronok betul alisa naik menan nie. Sofea dgn aksi yg berbeza-beza ...sofea mmg pantang nampak camera on...he..he...he.he..

4 comments:

mama_Q said...

wahh bestnyerr sofea n alisa p GH...takper,next time sofeya ajaklah ibu p lagi ek...leh main puas2...heheheheheh

sofea^alisa said...

mama Q..
besh taww gi sana...ajaklah harp & Q gi GH sana. Sure Q tak mo turun balik lepas tu...he..he..he..

LITTLE DEWA said...

riko
sofea mmg x suke her hair tied eh?
canteks la anak daramu ni...
hihi

elo mama Q
bile nk update blog?
hihi

sofea^alisa said...

mummy..
mmg dia tak suka hair tied. dia suka free ajer gitu.
tapi kalo gi kindie...mmg dia mahu ikat rambut...tu yg geram tu.