Monday, August 06, 2007

Wiken yg sunyi.....

Last wiken, rumah aku sunyi sepi ajer coz Sofea gi annual language camp kat her school (kindie). We sent her around 8.30 pm then biler balik rumah...mmg quite giller. Kalo tak...mesti dgr sore Sofea dok nyakat adik dia...tak pun...dia pakat lumba lari..kat living room or lompat from my coffee table to our sofa. Sofea mmg sungguh aktif...dia cuma leh diam masa tgk citer kartun or tido...the rest mmg ada ajer menda yg dia nak buat.

Pagi ahad pulak...Ilham ada chess tournament. So..just tinggal aku dgn Alisa ajer kt umah. Main..main dgn Alisa...mmg aku spent most of the time...main dgn Alisa. Dlm kul 3.00pm I need to fetch sofea kat school.

Lepas amik Sofea...keter aku jadik meriah. Becok mulut dia...citer what she did at her school...mcm-mcm xtvt dia buat. Dia mcm excited....citer yg dia gi jogging...then ajak aku gi jogging...alahai...lemah lutut aku nak jogging nie. The best part is...dia citer dia masak pancake kat school. Malam tu...dia demand nak makan pancake...then dia cakap...dia nak buat pancake utk aku. Aku manerlah tahu buat pancake....Lempeng..aku pernah buat...tapi kalo pancake nie...belum pernah lagik.

Tak pasal..pasal lunch time tadik...aku went to Bangsar village...nak beli yg instant punya. T'lupa nak google kat internet nak carik that resipi... cz this morning I'm quite bz...tu yg lupa nak carik resipi pancake.

Finally...dpt gak beli yg insant...tapi dlm hati..this is the first n last aku beli. Tak mo beli yg instant...coz aku mmg kureng berkenan kalo pakai menda yg instant nie..prefer buat sendiri. Then..aku dpt gak resipi pancake from kawah & cik dee...thanks again. Insyaallah...lepas nie harus aku buat pancake sendiri.

Pagi tadi...dlm keter...Sofea tanya aku...naper aku tak mo jadik Doctor?...aku cakaplah...aku takut darah (padahal my school result mmg not qualified nak jadik doc...ekee kee). Peh tu...aku tanya dia..Sofea nak jadik aper?...She told me that she wants to be a doctor...mcm doctor Fauziah (my gynae). Ohhhh...Sofea mahu jadik Doktor Pakar Sakit Puan yer...then aku cakap kat dia...kalo sofea jadik doctor...Alisa jadik Doctor kanak-kanak (paediatrician)...Bertempik sofea kata.....Tak Mo lah...alisa jadik doktor....Alisa jadik BIBIK....OMG...sampai hati Sofea suh adik dia jadik Bibik...Aku cakap kat Sofea...tak baik suh adik sendiri jadik Bibik....... Aku rasa..sofea cam envy sikit kat adik dia...aku tak leh imagine cam maner dah beso nanti....hopefully derang buleh jadik close friends...insyaallah.

7 comments:

janna w.m mokhsin said...

sampai hati sofea yer..suh adik jadi bibik....tunggula alisa besar skit...eh riko,this sunday sofea ada kat TTB kan? tak sabau nak tgk weh!

sofea^alisa said...

janna...
sofea kat TTB rasanya pd 26 Aug coz aku tgk promo kat Astro Ceria...ada t'selit scene Sofea tgh gelak. Coz masa rakaman sofea kat TTB..derang ada celebrate besday astro ceria yg p'tama.

janna w.m mokhsin said...

ooyeker? mmg aku pasan pon yg promo tue...siap bitau anak2 aku lagi..hahaha...weh..ko ad Ym tak? add ler aku..jwm_mokhsin@yahoo.com

sofea^alisa said...

janna...
aku dah add YM nko...peh nie..bulih ler sembang sembang kan.

LITTLE DEWA said...

hah!!!
aku dh agak dh yg tgh gelak tu sofea...
hihi

ciku_nunu said...

hahahaha...kijamnyer sofea nak suruh alisa jadi bibik? ada ke muka kiyut gitu nak suruh jadi bibik...cian alisa..huhuhu

me sokmo beli instant pancake tu.. senang klu time malas..hihi.. pastu makan ngan maple syrup.. mabels oooo.. rasa cam jadi omputih gitu :P

sofea^alisa said...

mummy...
clever gurl...yes..dialah tu. Yg x ada pagar tu...he..he..he..

nunu..
sofea mmg suka buli alisa...ciyan alisa..tapi aku tahu..dia sayang kat adik dia.
munyi cam sedap ajer maple syrup...bulih ku cuba nanti kan...yummie.