Friday, April 11, 2008

riko?...

he..he..he...cam maner yer aku leh sesat ubuh nama riko kan...mesti korang ingat aku nie pasan jadik minah jepun ker aper ker...ekekek keee..oh tidak.
actually kan...nama riko nie...aku amik nama nie dlm heroin citer Love Generation..nie citer Jepun..hero dia pulak ..lain x bukan...Kimura Takuya...ku suka tgk dia berlakon...mmg besh gitu. Masa dulu...demam citer Korea belum melanda diri aku lagik...yer lah...masa tu...aku dah fall in luv with citer Jepun nie..Soundtrack citer nie pun besh bangat....
Kimura Takuya & Matsu Takako have great chemistry together!

nielah riko...bukan aku yer.

one of the scene...


cute tawww watak riko dlm citer nie...

Why aaaa..I luv this drama...may be this is a really classic drama kut..citer nie dah lamer..tp still evergreen gituk, both takuya and matsu act really well in it ..aku rasa dlm citer nie..and are very cute. Especially matsu yg pegang watak Riko tuuu...mmg cute sesangat.

Kdg2 tu..kalo tgk citer Jepun nie kt rumah...Ilham selalu complaint...slow lah..citer nie...x besh lah...tapi aku suka...aku suka...so utk beri ruang Ilham tgk peberet channel dia kt tv...aku suka tgk vcd jepun nie...lepas dia tido..kdg2 tu sanggup aku tido lewat semata2 nk tgk vcd nie sampai abis...kul 2 am or 3 am baru aku tido.... Tak pun...biler Ilham main chess kat rumah...baru aku tgk citer vcd nie...mmg kemaruk sungguh aku dulu...masa tu Sofea masih baby lagik...so mmg aku konker ler TV tu kat rumah...but now...ohhhh tidak...sumer citer katun or vcd Barney & vcd Barbie ajer anak aku suka tgk...

Last month aku ada tgk vcd korea...My Girl....jenuh ler Ilham bersabor dgn aku...coz dia susah pulak nk tgk tv...he..he...he..the best part is...kakak pun join semangkuk dgn aku tgk citer korea tuuu...ekekkek keeee. Ku sudah ada geng...jangan mare yewwww.... Ku suka tgk citer Korea nie...sebab best bangat biler dgr derang ckp nie...tp kalo citer korea yg siar kt tv mmg aku tak suka tgk...sebab dah tukar bahasa lain...mmg tak sesssuwaiiii betul...prefer tgk vcd lagik.

3 comments:

lenny said...

Ooo... cenggitu ker history of Riko? ngeeehh... patut ler Sofea & Alisa ada iras Korea! err.. tang ujung mata tur...

aku jarang dpt peluang tgk citer korea or Taiwan even aku suka sgt!!! kat umah, takde saper nak bg muka kat ibu 3A nie... sooooorrb!! tapi, ada satu yg masih kekal di hati... Full House.

Nurul a.k.a Riko said...

nur..
ha'a..ku suka bangat citer korea n jepun nie..tp citer taiwan nie...aku kurreng sikit.

ohhh..nko suka full house yer..he.he.he..soundtrack citer nie mmg besh kan.

SUE de' OgHEN... said...

salam RIKO!!!

yeah...kiter kenal sgt kat owang namer riko ni suatu ketike dulu...ketika zaman mabuk AF2 dulu...ingt kiter lagi tk? tak sangka dah beso sofea yer...