Thursday, June 09, 2011

Cuti2 Singapore: USS Part 3....last ler nie.

Pagi tadi tak sempat nak tulis pasal New York attraction kat Lights, Camera & Action. Kena pegi tawww cz ada scene...mcm ala2 hurricane nak hit New York City by Steven Spielberg. Setting derang mmg mcm real ajer...siap ada angin yg kuat...mcm tu lar kut kalo ada hurricane yer. Mmg pengalaman yg manis utk di kenang kalo balik ke KL nanti.


Sempat amik gambo poster movie sebelum masuk ke dlm studio


My doters suka tgk derang bertiga nie menari...hemmmmm...bapak2 budak...sure besar biji mata...kan


Sempat try topi yg beraneka warna dan bentuk.....


Orang tu pun nak jugak.....


Cha dah keletihan time nie...bayangkan fm 9.30 pagi sampailah nak dekat 6.30 petang baru kitorang balik....mmg manyak xtvt berjalan2 kat dlm USS nie. Pilihlah kasut yg sesuai yer....takut nanti berkaki ayam ajer sambil menjinjit kasut di tangan....scene yg ahkak biasa nampak biler dah sampai gate nak exit fm USS.


Pasal toilet...jgn risau toilet kat sini ada air. Ahkak dah siap2 bawak air dlm botol ingatkan tak ada air kt dlm toilet mcm kat ION Orchard Road yg ahkak pergi sehari sebelum tu....rupa2nyer ada.

Kalo nak carik toilet yg ada air....pintu depan spt gambo kat atas yer. Harap Maklum.

Oh yer...ada sorang my blog reader NottiNettii suh ahkak tulis pasal do & don't kat USS nie...ahkak pun tak lah berapa pandai sangat...cz baru 1st time gi sini...cuma apa yg penting...kalo
gi USS nie...sila pastikan....:

1) Kalo ada bawak kids....better pakaikan derang topi cz cuaca mmg panas.
2) Kalo ada bawak baby or small kids leh pakai stroller yg disediakan oleh pihak USS
3) Sila bawak air masak or air aper2lah utk melepaskan tekak cz mmg dahaga
4) Pakai sunblock
5) Kalo nak gi Waterworld...peh tu nak berhajat nak duduk kat kerusi paling depan sekali...sila bawak baju spare takut korang basah lencun nanti.
6) Pakai sport shoes or flat shoes utk senang berjalan ke sana ke mari
7) Amik map dan jugak schedule shows utk hari yg anda pergi....mmg manyak di sediakan kat dlm USS...senang nak bajet time....takut anda terlepas shows yg anda minat.


Cha perasan cam ala2 Princess....layan ajerlah....

Good bye USS! Insyaallah...kalo ada rezeki...pasti kami ke sini lagik!


8 comments:

missjulnar said...

bila la pulak mak su nak dapt g sana yer....nk bercuti kat sana la pas habis bljar....bestnyer....kalo mumy riko support...;)

Hairil Rizal said...

Oh..dah tamat plak dah.


Saya rasa saya suka gak dgn penari penari itew.... :P

Nur a.k.a admansyah said...

hello sis... I wrote from Kuantan. Tgh boring nie coz depa tgk bola trg vs Kelantan.

Bestnyerrr... padat dgn xtvt & pandei uols use masa! timing mmg terbaekkk!!! kalo gue, nk nunggu 3A bgn... punye-ler melepas sumer acara tu!

Hmm... mummy Alisa & Sofea nmpk rugged-lah! ada style-lahhh

budak finance :) said...

mmg ada plan nak pergi ke USS...
tapi tak tahu bila...
mayb next year, tunggu Aqid 5 tahun...
kak Nurul, thanks for the souvenir.
mmg suka fridge magnet.. :)

suhailas said...

bestkaaaa....USS sue da terjah last yrs..puas hati lee semua sue blasah main heheheheh...sesekali cam bdk2....best kaaaaaa nurul..nii tgh aim nak naik roller coaster yg besar tuuuu!!!!

Piasara said...

"wow bestnya dpt gi s'pore..uhuk2...bila la agaknya akk leh sampai sana.."

Nurul a.k.a Riko said...

missjulnar...
Insyaallah...kalo ada rezeki kita gi sama2 ke sana. Beres....!

Warlord...
Yerlah...tamatlah citer gi USS...takut nanti ada org yg boring baca menda yg samer jer.

dah agak...mesti Warlord suka..he.he..he..


Nur....
Sebelum gi S'pore nie...I siap bawak my note book (bukan laptop tawww)....buku nie ...I panggil 'kitab' cz macam2 I tulis kat situ...baik dari segi tempat nak pergi....tempat shopping...siap tampal map lagik...restoran halal yg sedap...yada...yada...yada...

Knowing Ilham kan..kan...kan...(read: sambil angkat kening)...so mmg I dah siap itinerary utk family I. Senang...alhamdulillah.

Rugged ker? tak adalah...itulah myself yg sebenar.


budak finance...
Elok sangat tu Fid...next year Aqid dah 5 thn....mesti dia suka gi sana.

Thanks fid...glad that fid suka...FM tu.

Sue...
OMG! I tak berani nak naik roller coaster kat situ. Serem...seremmmm....wow...mmg tabik toing..toing..toing kat Sue....wa caya lu!

Mmg besh sgt kat USS Sue...rasa cam nak pergi lagik. Hilang sumer problem biler dah masuk USS nie...

Piasara...
Insyaallah...mesti dpt punya sampai sana nanti....lepas nie turn Pia pulak bawak anak2.

Anggerek said...

Hi

nak tumpang tanye...

ade surau x kat dlam USS?

tq