Wednesday, September 19, 2007

Alisa demam...

Ibu ciyan kat kita...kita demam
Malam tadi..badan alisa ada dedar sikit. Ciyan anak ibu sorang nie...demam pulak. Tp semalam..sebabkan dia demam...so mmg Alisa melepek ajer...a bit quite tapi luckly dia tak meragam. Kalo tidak..mmg dia suka panjat...entah naper lately nie..Alisa suka panjat...tak kisah panjat aper...panjat sofa, panjat stool, ittew cofee table pun dia nk panjat gak.

Ibu..hari nie tak mo panjat..panjat...kita demam....


Tu belum lagik..panjat belakang aku...especially kalo aku semayang, biler time sujud tu..suka nooo dia panjat belakang aku...tak pun dia akan panjat katil. Kalo Ilham ada kat umah..legalah sikit..at least he can monitor Alisa...di buatnyer Ilham balik lambat dari opis..siaplah dia...kalo tak panjat kat aku..dia suka panjat katil & lompat..lompat atas katil...mmg kusss semangat dibuat nyer.


Aksi my 2 little princess...tapi ciyan yg princess sorang tu sakit..yg sorang lagik tu ceria bukan main.

Skrg nie..umat Islam dah 7 hari poser kan...so kakak..alhamdulillah..tak ada tinggal lagik. Skrg nie..kalo aku fetch her fm day care centre...mood dia pun dah cool...then tak ada nak whining..whining dlm keter..lega sket dibuatnyer.

Semalam menu berbuka poser...aku masak simple ajer...ayam goreng halia, sayur kobis masak lemak & sambal belacan. At the first place..aku ingat nak gi param (pasar ramadhan) kt rumah aku tu...OMG nak parking keter pun susah kat sana....last minute aku tak jadik nk singgah...ramai betul org gi beli kat bazar ramadhan setiawangsa nie...aku leh imagine kalo aku parking kat jauh..jauh...penat seh nak menapak balik ke keter...cancelled terus.

Sib baik..kt luar apt. aku tu..ada org jual kueh...aku just beli kuih utk sofea since she like ittew kuih koci & pulut panggang. Donut pulak utk alisa..yg ada choc. Sampai comot alisa makan kueh donut..kakak asyik gelakan adik dia ajer..coz muka dia penuh dgn coklat. Then aku gi kedai..beli kelapa parut..ingatkan nak masak kari ayam...sekali rempah cap Babas..tak adalah pulak..end up aku just masak ayam goreng halia ajer.


Sampai umah dlm kul 6.30 pm...terus gi dapur masak nasik & lauk sumer. Alhamdulillah...sib baik aku masak lauk yg simple ajer...so sempatlah kitorang berbuka dgn lauk yg aku masak tadi. Dlm kul 7 pm Ilham balik...bawak air tebu & popia basah (my peberet nie yeww)...sukanyer aku..

6 comments:

Nur said...

Tumpang lalu... tih, tih..
sedap nampak lauk yg kau idang u.
kecur gak liur gue nih!
hang suke popia basah yek, aku suke yg goreng!
Ingat nak ajak Aisyah buat popiah ler weken nih!

NurOSK

sofea^alisa said...

nur..
popia goreng pun sedap gak...nk rasa..nak rasa..he..he..he

LITTLE DEWA said...

sedapnye ayam tu riko...

janna w.m mokhsin said...

aiseh...sian kat alisa...mmg cam org demam...yasmin pong sker panjat2...itu meja makan pong ida panjat....er...kena tag lagi ker? aiyyooo....tp yg ni kira senang skit la ...heheehe...

Ajleaa said...

Kak Nurul...bila nak organize majlis buka puasa?ur lauk pauk look delicious time2 bulan puasa ni...hehehe

sofea^alisa said...

mummy..
he..he..macih mummy.

janna..
kena tag ...yg nie simple ajer.

kak long..
meh ler dtg umah wiken nie...kak nurul masak.