Thursday, September 27, 2007

Hemmmm...nak masak ape yer???

Now, I really dunno what to cook for berbuka ...yesterday Sofea was asking me to cook spagetti oleo. Utk hari nie I really tak tawww nak masak aper. Nak masak nasi ker or goreng ...goreng yg simple simple...hemmm. Spagetthi Oleo

During puasa nie...I had cook sumer goreng..goreng like keteow goreng, meehun goreng, mee goreng & spagetti oleo. Goreng aper lagik yg aku belum buat hemmmm??? Tak perlah...later I'll ask sofea or Ilham to give me some idea.
Nak gi param...aku prefer masak lagik. Tengoklah..lagik seminggu nak raya...baru aku rajin nak gi param..masa tu mmg dah ada mood raya..so mood nak masak dah kureng gitu....then aku nak kosong aku punya fridge..maklumlah nak cuti raya panjang...takut balik raya nanti..sumer sayur & ikan dah kecut merut he..he..he.


Keteow Goreng

Meehun Goreng

4 comments:

Nur said...

isshh... kecur liur aku dibuatnye! Cik Riko, byknyee masak.. abih ke 3 beranak makan? kalau famili gue, d next day pun ada lagi!
koteow goreng tu, I punye peberet.. biler leh mkn yg hang masak?? heh..

janna w.m mokhsin said...

aiseh riko...hangnyer meehun buat perut ke makin berkeroncong daa.....tp bagusla Sofea..tulis kad raya..at least dia ada idea dia sendiri kan? hehehe...

LITTLE DEWA said...

sdpnye nmpak spaghetti tu!!!
& kueh tiaw
& bihun
pendek kate sume sedap la!!!

sofea^alisa said...

nur..
sofea & ilham mmg suka masakan goreng-goreng nie..kalo aku masak mee goreng ker aper..so far mmg habis.

janna..
mee hun goreng aku tu simple ajer...bulih ler setakat makan utk berbuka poser.

mummy..
thanks mummy.