Monday, October 01, 2007

Soping Raya...

Last wiken we went for soping raya fr my 2 little princess. Lega rasanya biler dah beli derang pakaian sumer...except kasut raya ajer lum beli lagik. Kasut tu mmg tak bulih beli skrg, kang nanti sure sofea & alisa dah rasmikan kasut tu sblm hari raya.

Semalam sempat gak gi Jln TAR....itupun sebab aku nak amik curtain yg aku tempah kat Jakel...peh tu ingatkan nk carik tudung utk matching dgn baju kurung pahang aku nanti...tapi Sofea buat hal pulak...mengamuk..mengamuk...jalan sikit ..dah nak duduk then dia suh aku beli baloon snow white...aku cakaplah later...ibu beli..'k...kenot buy now..susah kang jalan...kang belon tu kena muka org...tapi degil gak...then dok ngamuk..ngamuk....then lepas tu nak suh Ilham dukung pulak dah....so aku t'paksa dukung alisa...cam manerlah aku nak pilih tudung dgn tgn sebelah pegang alisa..then sebelah lagik nak belek tudung...mmg payah & hassle rasanya.

End up...aku cakap kat Ilham nx time ajelah gi beli tudung...tak larat nak dgr Sofea dok mengamuk..ngamuk...I know she was tired cz poser...then may be thirsty pulak tu...biler dok tgk budak lain minum air...selamba rock ajer...

as promised, aku belikan dia baloon snow white..yg reganya rm5.00 tunai....OMG..mahal ya amat...baru radio sofea senyap sikit...then terus kitorang balik rumah.

Menu utk wiken lepas...tampak meriah...tapi aku x sempat nak snap gambo cz batery camera kong pulak. Aku masak nasik tomato, ayam masak merah, laksam & buah melaka. Rasanya menu for today...may be mee goreng.

4 comments:

janna w.m mokhsin said...

waa..jadik la ko wat laksam riko...hehehe..lagi puas hati yer wat sendiri kan? tahniah lerr....

sofea^alisa said...

janna..
alhamdulillah..jadik gak laksam aku nie...cuma berpeluh beb biler part nak gulung laksam tu...he..he..

LITTLE DEWA said...

terer nye wat laksam!
eh
kalu dada la, dh letih2 dtg x jd beli... mmg mengamuk le die jwbnye!!!
ikiki

sofea^alisa said...

mummy..
luckly Ilham x bising..
cz dia pun tensen biler kakak buat perangai cenggitu.