Friday, October 19, 2007

Mood raya...

Mood raya...membuatkan aku malas nak kerja...tambahan pulak...daycare centre kakak...cuti seminggu for Hari Raya...so aku import adik aku (mak su) yg kebetulan cuti semester utk jaga kakak & alisa. Lagipun...cuti aku tinggal serdak..serdak ajer...rasa sayang nak habiskan...takut in case anak aku demam ker or ada emergency ker aper..at least ada cuti yg aku simpan.

Yg paling besh...emak aku pun nak ikut aku balik KL...bestnyer rumah...meriah sikit. Kakak mmg suka kalo Opah dtg umah...ataupun adik badik aku yg lain...coz derang rajin layan kakak.

Teringat...masa balik raya hari tu...derang cakap...parents aku..2 minggu sekali mesti dtg umah aku...Aku cakap maner ada...rasanya once a month ajer...my parents dtg KL coz nk jenguk cucu mereka. Telinga aku nie dah tebal...w/pun adik badik aku selalu gak perli aku....maklumlah...biasanya anak yg selalu balik kg. jenguk parents...tapi derang bising biler my parents suka dtg jenguk cucu mrk kat rumah aku.

Aku bukannyer tak mo balik kg. knowing Ilham...kalo cuti panjang baru bulih balik kg. kalo setakat 2, 3 hari ajer....nghenti ajerlah. Itupun bulih di bilang dgn jari ajer. Dulu...masa aku bujang...mmg every month aku balik kg coz I'm quite close with my family...tapi biler dah kawin & beranak pinak nie...sumer keputusan Ilham yg tentukan. W/pun dia soft spoken...tapi biler dia kata A...A lah...tak bulih nak kata B or C...Lagipun...aku dah paham pe'el Ilham cenggitu..so menda..menda cenggini aku maleh nak bising or jadikan big issue...kang bergaduh pulak...yg penting ada give n take.

Masa ramadhan dulu...mmg kitorang dah plan nak berbuka poser kat Perak...tapi Ilham cancelled last minute. Mmg sedih masa tu...tapi cancelled last minute nie...dah byk kali berlaku...so aku dah jadik immuned dgn perangai last minute Ilham nie. Cuma aku sedih...biler dpt tahu yg my dad dah beli daging rusa...utk kami sekeluarga biler balik berbuka nanti...tapi nak wat cam maner...Ilham tak jadik nak balik. Tapi menda nie...aku x citer kat Ilham...biarlah aku simpan dlm hati...chee wah..Okeylah..dlm mood raya nie...tak mo sedih..sedihlah...back to citer topic pasal mood raya ajelah.

Pagi nie...aku sampai awal kat opis...dah 2 days in a row aku sampai awal nie...he...he..he..tapi nak wat keja mood nan ado...cz mood raya masih ada lagik...especially biler aku balik semalam...Kak Ita (my sil) dtg umah utk beraya...samer dgn Aiman, Apit, Amir & Munirah. Riuh rendah rumah aku kejap. Aku mmg x sempat nk prepare aper...coz biler aku sampai rumah..derang pun dtg...at least kalo derang inpom early...leh ler aku goreng meehun ker or anything utk derang..tapi semalam...aku just jamu meskut raya ajer.

Hemmm...esok byk gak invitation fm my frenz utk gi open hos kt rumah derang...as expected..aku tahu Ilham tak mo nak pergi...tengoklah..since ada my mom & my sis...nie aku ingat...kalo pergi raya rumah kawan aku...aku angkut derang sekali. Tapi rumah kawan aku tu kat Subang Jaya...hemmmmm.....hemmmm...aku mmg x familiar tmpt tu...tak apelah...balik nanti aku plan cam maner...nk gi ker tak?....hemmmmmmmmm

3 comments:

LITTLE DEWA said...

riko!
slamat ari raya
mintak maaf zahir batin ok
:)

sofea^alisa said...

mummy..
selamat hari raya gak...tgh tunggu mummy tempek gambo raya kat blog mummy.

LITTLE DEWA said...

blogger ni nape ntah
x leh nk upload pixs la plak
leceh btul!