Tuesday, October 23, 2007

Gambo raya lagik...

Actually...hari tu t'lupa aku nak tempek gambo masa gi beraya kat rumah kakak aku kat Taman Meru Ipoh. Itu pun...aku sempat singgah kejap ondeway nk balik KL. Tak panas punggung lagik...Ilham dah kasik signal nak balik...siap hint..hint lagik...adoiiii sabo ajelah.
Masa tu mmg geram kt Ilham...mcm tak sempat..sempat nak balik KL...padahal bukan ikut jalan lamer pun...ikut PLUS highway...lane pun dah ada 3....mmg grrr..grr aku dekat Ilham.


Gambo candid...

Biasanyer..Kak La yg masak kalo aku dtg umah dia...tapi hari tu masa dtg beraya...aku nyer abg ipar pulak yg masak. Sedap gak rasa masakan meehun goreng Abg Syam (abg ipar). Dia mmg suka memasak...lagipun aku dh lamer tak rasa masakan abg ipar aku sorang nie. Sempat gak...Kak La suh tapau sikit biskut raya dia bawak balik KL...tima kasih yer Kak La. Dulu...masa Kak La mengajar kt Sek. Men. Tmn Setiawangsa ...mmg aku rapat dgn dia...selalu gak aku lepak kt rumah dia or dia lepak kat rumah aku. Yg beshnyer...Abg Syam baru ajer naik pangkat...hopefully kalo dpt tukor ke Putrajaya...beshnyer...jauh sikitlah aku nak berjalan...he..he..paham-pahamlah Ilham..bukan suka b'jalan sgt.

Ntah aper kakak buat kat atas tuuu....

Hemmm...teringat masa last day poser hari tu...I spoken wih her over the phone. Kak La..cam tau..tau ajer perasaan aku...tapi aku x citer kat sesaper pun. Kak La..cam t'peranjat biler aku cakap..Ilham x jadik balik Ganu. Then...Kak La cakap....sure nko rasa cam tak besh nak beraya kat Perak tahun nie...kan?...Mcm..tau tau ajer isi hati aku nie....aku mmg rindu sgt nak balik sana...Pelik kan?...Aku suka suasana raya kt sana....mmg meriah...w/pun kat Perak nie..meriah..tapi tak samer mcm kat sana. Seronok tgk bapa mertua...bakar satay...then emak mertua masak laksa terengganu...then tapai pulut...yg manis...ishhhhh...mmg besh raya kt sana.


Kakak & alisa...sampai ajer ke rumah mak ngah (kak la)..dok sibuk kejakan alat2 tulis mak ngah punyer...seronok betui kakak biler dpt pen n kertas...melukis ajelah....same goes to Alisa...asyik nak scribble ajer...sib baik ada kertas...so dia just scribble kat kertas ajer...selamat dinding rumah mak ngah...ekeee keee.

Alisa yg pantang nampak tangga...

Kt rumah opah...alisa mmg pantang nampak tangga...mmg suka dia nampak tangga nie...maklumlah rumah aku enggak ada ittew tangga. So..mmg keja turun naik tangga ajer...alisa nie..then marah kalo ada org pegang tangan dia....tapi luckly tak ada anything happen to her...risau gak kalo jatuh ker aper ker....horror ajer.

Sofea wih Opah


Wiken hari tu...kat KL nie..mmg musim hujan. Aku mmg x dpt nak gi beraya rumah kawan aku kt Subang..kebetulan Alisa pun x sihat..so aku just visit my auntie..Mak Cun yg duduk x sampai 1 km dari rumah aku. Masa raya kat kg. hari tu...Mak Cun aku siap cakap.."rumah kita dekat ajer...tapi kat kg. jugak kita jumpa"..sib baik masa tu dia cakap...gelak..gelak..then tepuk manja..manja bahu aku.....so tak terasa sangat. Maklumlah...time beraya nie..mestilah dgn suasana yg hormoni gitu kan....kunjung mengunjung...ziarah menziarahi....nak pergi rumah sedara mara pun hati gembira & tenang...kalo ada org perli..perli...tu emmmmm..rasa cam kureng beshhh ajer... Ala...aku rasa...Mak Cun aku ni pun paham...duduk kat KL...mmg jarang nak jumpa. Tapi aku take noted gak...thats why last Sat. aku singah rumah Mak Cun aku sorang nie.

4 comments:

LITTLE DEWA said...

comelnye alisa pakai gown tu
sexy gitu...
:)
suke la tgk!

sofea^alisa said...

mummy..
ha'a mmg sexy pun bj tu..
chinese staff kat sini kasi alisa for bj raya...
kalo aku beli...konpem Ilham x kasik.

janna w.m mokhsin said...

tak pela riko..lain tahung ko balik Ganu yerr...aku pong tak sabar nak balik SEmenanjung nih...ko doa la biar aku banak cpt....!huhuhuhu..

sofea^alisa said...

janna..
aku pun doa..moga nko cepat b'salin. Jgn risau yer..chai yok..chai yok.