Monday, December 10, 2007

6 Dec...

Last Thur on the 6 Dec...it was my besday yg ker syyyyyyyyyy....32. Early in the morning...aku dh dgr kakak dok nyanyi lagu hepi besday to u ibu..then alisa pulak...tukang tepuk..tepuk tangan...sah...nie..Ilham yg suh my doters nyanyi nie....anyway it was so sheweetttt biler tgk anak dok nyanyi lagu tu kat aku....

lepas tu...kakak was asking me...where is the besday cake & tak ada party ker utk ibu?....aku senyum ajerlah...peh tu Ilham cakap...org besar mmg tak ada besday cake. Kakak cam terkebil...kebil biler cakap tak ada besday cake...so aku cakap kat kakak...tak per...this wiken kita bake a cake 'k...

Inilah ghupanya my choc. cake...simple ajer...

then...on the way nk gi opis...meriah sungguh henpon aku...asyik ada sms masyuk ajer. Yg paling suprise...my elder sister..Kak La...adalah org yg p'tama sent sms to me. Biar betik??? setahu aku...my sis sorang nie...selalu ajer missed the boat kalo bab..bab besday nie...asyik lupa ajer..nk wish besday adik badik aku yg lain.....tapi time besday aku....dia org pertama yg anto sms to me....terharu yewwwww.

So semalam....projek nak buat cake pun berlansung dgn jayanya (pasan ..jap..) Itupun...buat slps Alisa tido...tinggallah kami 2 beranak dok main tepung kat dapur. Ilham pulak gi chess tournament....so lepas dia sampai rumah...mmg suprise giller dia biler tgk ada choc. cake atas meja...sempat usik kat aku...leh buat bisness cenggini.

Inilah hasil kek choc. moist yg aku & kakak buat petang semalam. Lepas dah letak topping cake..rasa cam gatal tgn nak letak sumthing kat atas cake tu...since ada belen buah stoberi...aku just letak nk kasik cantek sikit...aku x suka letak choc. rice ker aper...rasanya nx time kalo aku buat lagik...aku nak deco kasik canteklah my choc. cake nie...

Alisa tak sabar..sabar......nak makan cake

Ermmm....shedapnya choc. nie...


Alisa nak amik...kakak punya cake...

4 comments:

Anonymous said...

allop..

sodapnyer kek tue.....terliur dah nie ....tp rasa mcm pahit je....hahahaha...msti rs pahit koko...tmbh chef yg buat tue...lgla....nnti leh wat lg....

Magic of Colours said...

riko, hepi besday yu yu!!! macam cik dee kata selalu, age is just a number!! sebabnya aku tau ko ni mmg yg sentiasa hepi go lucky... semoga murah rejeki, panjang umo dan sentiasa dilindungi kasih Ilahi... amin..

cedapnya tengok kek tu... geram!! kek coklat pebret aku tuh!!

Magic of Colours said...

weh, pesal kuar nama magic of colours plak ni? mana nama aku yg glemer ni... huhuhu...

sofea^alisa said...

tak pahitlah...shedap yeww mcm cake kat secret recipi...ngeh...ngeh...

nunu..
thanx for the wish...missed u bebeh...hows hafiy now?..windu ler kat mamat encem tu.