Friday, February 29, 2008

Makan...makan..n makan...

Entah biler ler aku nak kurus nie...asyik dok makan..makan ajer. Try to skip my dinner punya meal...tapi x bulih ler...berkeroncong ajer. Aku dulu..masa x kawin dulu...mmg jarang amik dinner...just makan fruits only...he..he...those daylah...tp biler dah beranak pinak nie...biler masak..sayang pulak kalo tak makan samer dgn my doters & Ilham..hasilnya..tgklah badan aku cam dipam2 gituu.


hari tu...kan aku ckp aku masak spagetti....nie lah ghupa spagetthi marinara aku nie. Sanggup tu aku pergi bangsar village nak carik basil leaves yg fresh punya...tapi yg kelakar...sampai rumah baru teringat tak beli udang..ekekek keee...since x ada udang...so main rembat ajer ittew ayamas sousage...potong bulat2..dan campak ajer dlm spagetti...Lepas tu kakak dok suh aku masak lagik spagetthi nie...I like..coz mmg simple n mudah ajer nak masak...dlm 30 minutes dah siap...tgklah next time pulak nak cuba spagetti carbonara pulak.

pagi tadi aku bangun a bit early dari biasa...kakak suruh aku masak pancakes utk bawak bekal gi sekolah. Padahal kakak sek. petang...hopefully pancakes tu ok utk dimakan....Entahlah anak aku sorang nie...biler dia tgk kawan dia bwk bekal...dia pun nk bwk bekal samer...& aku dh siap cakap kat dia...roti or pancakes leh bawak bekal gi school...kalo nasik lemak...tak bulih..coz nanti basi...kan sakit perut pulak anak dara aku sorang tu....dah jadik kes lain pulak.

Esok...saturday...yihaaaa....aku dah rancang nak breakkie kt luar...boring gak kalo hari2 aku yg masak he..he..he..so dlm paler otak nie..dh plan...morning..nak breakkie kat restoran Ali Bistro..sedap tawww tosei kt sana...so yummmie...then lepas breakkie..nak gerak ke pasar tani...utk beli lauk pauk utk masak for lunch. Petang nak bawak my doters2 jalan..jalan...hopefully esok x hujan...hepi wiken sumer to all my blog readers.....

2 comments:

lenny said...

Riko, sejak hang taruk lagu Jepun kat blog hang nie.... lagu ni asyik dok terngiangX2 kat teliga gue!! sampai blk umah pun mcm dekat jer kat telinga nih!! Tapi.. besh aahh...

psstt : Aisyah pun ada `kakak angkat' cuma tak declare aje! asyik dok story pasal kak Shadira aje! er.. kakak tu form 1 dok sekali kat T.Sufi. Ngeh..

Nurul a.k.a Riko said...

ekekek keee...lagu tu besh kan...lyric lagu tu pun besh gak...nanti kalo ada masa..aku tempek kt blog aku nie.

he..he..he..budak skrg..mmg dah advanced...ngalahkan kita masa kecik dulu kan...darjah 1 dah ada kakak angkat..he..he..