Thursday, February 21, 2008

MY LOVING FAMILY Look-alike Meter

Hari nie...aku tetiba2 ajer nak mencuba menda alah kt atas nie. Aku rasa kan..this look alike meter nie...it depends pada gambo yg kita attached...kalo aku amik gambo muka Kakak tgh senyum...mmg it goes to me....then amik gambo kakak masa rambut panjang dulu pun...still ikut muka aku gak...he..he..he..terperasan aku kejap....

biler dh cenggini...aku kena pujilah menda alah nie...sokmo kata ikut muka aku...ekekek keee...tapi in reality it was not....my doters byk ikut acuan muka abah dia..cuma tang biler dia senyum tu ajer ada sikit cam muka aku.

So utk kasik fare n square...aku pun amik gambo Alisa yg ada iras muka llham...hasilnya...taraaaaaaaaaaaa...tgk kt bawah nie..mmg konpem manyak muka Ilham. Aku ada cuba a few pics Alisa tp sokmo kata her face equal 2 me & my husband...so aku godek..godek kejap lemari gambo kt pc aku nie kan.....then terjumpa gambo Alisa..yg sejibik cam Ilham.

As I said earlier...mmg muka my 2 doters nie...byk ikut acuan Ilham....tp yg Alisa pulak....masa dia baby..ramai kata cam muka aku....tapi skrg nie..biler dia dah grows up...mmg dah cam muka kakak dia gak. Kalo aku bawak..Alisa jalan2...ramai yg kata...muka Alisa mcm muka kakak dia masa kecik2 dulu. ..dah nama adik badek kan...so muka mestilah serupa...I like...I like biler org cakap cenggitu...he..he..he..he.. then biler org kata my doters nie..ikut muka Ilham...lagik bagus..coz sejuk kan org kata...so aku harap...kalo ada bb nanti...kalo ler boy...ikut muka aku pun buley gak...he..he...berangan jer dong...preggie pun belum lagik...nk tunggu Alisa 3 thn baru nak start peknen....

4 comments:

lenny said...

Eleeeh... eksyen ler tur! mentangX2 ler gue-nye % cipuuutt ajer!! kceli, I ada buat kat 2A... Aiman 19% ayah, Aisyah 29% gue! Bulih cayer ke Riko?? Ngeh...ngeh....

pssstt..tadi aku try test `countdown' kat blog u tur!! sajer aku nak apply kat bday Adam nanti tapi... segan plak! takut hang mareee!! Sifu, I nak mintak permission nie...

Nurul a.k.a Riko said...

nur..
he.he..enggak marah dong..aku pun cilok gak kat member blog kawan aku gak...
dah buat nanti..tempeklah kat yr blog...aku pun x sabo nak nengok.

pasal gambo ikut muka saper tuuu...aku x baper caya sgt..it depends pada pics yg nko amik...tapi biler nko dah tengok my doters...nko pun tahu kan derang ikut muka saper...yg menda alah tu...aku just syiok sendiri ajer..he..he..he..layan ajer yer.

LITTLE DEWA said...

hei
tis is interesting!
hihihi
nk try jugak la
:p

Nurul a.k.a Riko said...

mummy..
cepat..cepat..nanti leh tgk...Dhani ikut cam saper...tapi skrg nie tgk manyak dah ikut muka mummy.