Friday, February 15, 2008

My doters hupdate...

Dah lamer betul gwe tak hupdate my blog yg terchentaaa nie...mmg windu sgt nak story mory citer pasal my 2 little princess nie.

Sempena sambutan Ma'al Hijrah peringkat kt sek. setiawangsa...kakak dpt naib johan for Hafazan utk standard 1. Dapat hadiah buku citer...suka dia biler dpt hadiah. Then masa nak amik hadiah kat atas pentas...kakak citer kat aku...kawan dia si Lily tu...siap panggey..panggey nama dia lagik...Sofea!..Sofea!...then sempat buat pheewittt lagik. Tak lupa jugak wat aksi flying kisses kat kakak.....aku nak tergelak pun ada biler tgk karenah kawan2 dia tu. Sonok pulak biler jadik budak2 cengginie...just belajar ajer...tak payah pening nak mikio mcm2 hal kan...tapi zmn aku dah berlalu...but mmg missed ler those days..zmn kanak2 ribena dulu....hemmmmm......

Hadiah kakak..Naib Johan Hafazan...

Baby Alisa skrg ..mulut dah start cam pop-corn...tot..tet..tot..tet mcm kakak dia gak. Rumah aku tu..mmg hapeningg w/pun ada anak 2 org ajer.....tp kalo my doters tido or Ilham bawak derang gi main kt playground...mmg sunyi sepi ajer rumah aku tu.

Nie magazine kakak...Alisa pinjam jer..

Ilham...dia suka panggey Alisa....Baby Alisa...dia kata nampak cam manja ajer kalo panggey baby Alisa....iyyyer ker?...Napain aku tak berkenan kalo dia panggey cenggitu...aku pulak lebih suka panggey Alisa...tak pun...panggil dia Eicha or Cha...nampa manja toe'n..to'en ajer..kan. Tapi..Alisa pulak...mmg bahasakan diri dia...Cha. Kalo tanya...buku nie...buku siapa...dia akan ckp..."Cha...nyer..(alisa punya)...

Alisa...yg masih tak reti nak senyum...w/pun aku suh senyum byk kali...

Alisa skrg nie..dia dah leh count 1,2,3...sampai 10...tu pun kadang2 ada gak terhilang no. yg dia tak sebut...paling cute biler dia sebut yg last sekali....TENNNN!...so cute masa tu. Then Alisa suka baca buku / magazine kakak dia yg lamer..lamer punya..sib baik mmg aku ada simpan yg lamer punya...sayang nk buang...coz buku baru or magazine yg baru...mmg akan dijaga rapi oleh Nurul Amalin Sofea....kalo adik dia usik...bertempik mak cik sorang tuuu....bukan aper...dah byk magazine & buku2 yg telah berjaya dikoyakkan oleh Alisa...maner kakak dia tak hot...

Finally...duduk atas buku citer lagik besh - Alisa

5 comments:

lenny said...

Nurul... gue rindu gaaaakk kat yr celoteh nie!! Market boringX2 nie, aku kejapX2 belek hang-nyer blog... takde update! belek lagi, takde gak! Baru hr nie `bernafas'! Hang call aku pun kejap ajer.. tak puas ler!(sorry! kalau ter-lebih feeling.

Congrates utk Sofea! Rasenye.. Aisyah iqra' br 1st stage, hafazan not sure! Pakai tudung gi sek pagi tu pun, dah berbuih mulut gue!

Pssst, Alisa tak pandai mintak adik lagi ker? Nanti auntie Nur ajar camner nak bgtau kat ibu die, yea??!!

sofea^alisa said...

Nur..
he..he..he..terharu gwe coz aku ada pengunjung setia kt blog aku nie...macih..macih..lebiu laling.

Insyaallah..kalo ada..sure aku bagitau kt hang...but now rasanya nk tunggu Alisa 3 thn baru nak pikir nak tambah sorang lagik..

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

akhirnya..ko update gak blog ko nih..aku pon mcm Nur gak tau...kejap2singgah....masih pasal balik kampung gak lagi...hehehe...

tahniah utk Sofea..pandai tol anak ibu ni yer...

haa...mcm Yasmin plak dia bahasakan diri dia NIN....ntah cemaner la leh jadik Nin...

sofea^alisa said...

Janna..
macih..macih...sayang kat yewww...cz sudi singgah blog aku ..nie yg buat gwe terharu nie...cheee wah.

pandai Yasmin bahasakan diri dia Nin..sedap gak biler sebut cenggitu...manja ajer munyinyer.

Siao麻雀 said...

pass by