Tuesday, March 11, 2008

Cuti2 with kakak...

Furggghhhh....penat kaki gwe semalam. Punyer ler dah lamer..x menapak jln2 kat soping complex...semalam mmg was fun. Rasa cam muda mudi remaja ajer...coz ikut kakak gi kedai peberet dia...eh jap ehh...anak dara aku nie darjah 1 ker Form 1...napain aku rasa dia punya taste mcm org remaja ajer....hemmmmm....layan ajerlah.

Subuh se'pei lagik..aku dah parking keter burok aku kat pavillion...kul 10.00 am we were there already...tapi mmg tak ramai oghang..cam di landa garuda ajer..he..he..he..yer lar..sumer org gi keleja time tu kan...then sumer kedai baru nak bukak..we're the 1st customer....he..he..he..tmpt pertama we went to GSC..coz kakak nk sgt tgk citer Duyung..gi beli ticket n show pulak kul 12.40...furgghhhh mmg kena menapak byk hari nie..dgn kakak..he..he.he..tp tak per..lepas penat menapak...kitorang singgah makan eskem kat NZealand natural..sambil borak2 dgn kakak.

entahlah anak aku sorang nie...asyik2 masuk kedai Girls..then kedai aper entah yg jual accecories...klip2 rambut...handbag..aku pun itut ajer..biler aku ajak tgk handbag mulalah kakak kata penatlah...ceh...tak kasik can langsung kat ibu dia nak window shopping...tp gwe sempak gak masuk kat butik Coach...he..he..bagus gak layanan SA kat saner...tp gwe idok ler nak membeli just setakat window shopping ajer semalam.

sebelum balik..sempat gak singgah kat JCO donut...punyalah Q panjang..so ku tapau 2 boxes satu utk family gwe..dan satu box lagik utk emak. Kakak mmg syok sakan dpt jln2 dgn aku semalam...paling dia suka biler dpt tgk wayang...entahlah..aku rasa citer Duyung tu biasa2 ajer..cuma Maya Karin mmg cantek dlm filem tuuuu...kakak marah aku ckp citer tu tak best...biler tanya dia...citer tu Best Giller...yer ker?

5 comments:

lenny said...

Riko, aku tak tau ler apsal pc aku laa nie slow bangat!!! sometimes... nak bc blog pun tak leh. Tgh panasss nie... Anyway, syok-nyee bwk anak dara gi shoppingX2 & tgk wayang. if gue ckp kat Aisyah ni... mau-nye terus ajak gue nak gak! heh..he.. bertuah Sofea ada ibu yg melayan...tak cam gue! malas ahh...

Nurul a.k.a Riko said...

aku rasa cam guilty pulak...kalo cuti sek. x bawak Sofea jln2. Tu yg aku bawak dia gi tgk wayang...jadiklah...kan.

Ibu n Babah 'Nurain's' said...

Ohh....jalan2 masa dapat BONUS ehhh???? That's good.... sometimes kita kena spend time together dengan anak2....amik cuti bawak jalan2.....kita dan dia ajer.....syokk tau...kadang2 tak terfikir anak2 kita dah besar sbb dah pandai window shopping & mintak itu ini....... Ida selalu gak bawak Bihah gi jalan2..kami together2 ajer...dia mesti asyik tanya lepas tuh bila nak pegi jalan2 camtu lagik.....At least dapat bawak naik LRT pun dah cukup....

LITTLE DEWA said...

riko!
syiok kan lyn anak...
me slalu bwk dhani g mall je, sian die kn heret sana sini ngan mummy ni... tis coming w'end mb bleh lepak beach ngan die... hihihi... br xplore pantai cinta berahi :)

Nurul a.k.a Riko said...

Ida..
betul tuuu...setuju bangat dgn Ida...
ckp pasal LRT nie..nurul pun dah promised kat Sofea nk bwak dia naik LRT one fine day...tp tak tahu biler..sekali dgn Alisa. Alisa lum pernah naik LRT lagik.

Mummy..
beshnyer lepak kat beach...mesti Dhani suka...teringat kat Ganu..tu ler..geram bangat dgn Ilham nie..kita nak balik Ganu..asyik postponed ajer...