Monday, September 15, 2008

Wiken yg meriah....

Naper aku sebut wiken yg meriah????? sebab...last wiken...my parents, abg Am n family & Kak La n family datang berbuka poser kat rumah aku. Sonok bangat my doters biler tgk ramai org datang rumah...peh tu...my parents & kak la sekeluarga bermalam dekat rumah aku...lagiklah my doters hepi cz dpt bermain dgn Sahil.

Sahil

Maklumlah...derang berdua nie..dah lamer tak jumpa Sahil...pantang ajer Sahil nie mangun tido...sumer dok kerumun Sahil...kiranyer..derang berdua nie..mcm assistant Kak La...pantang ajer...Kak La mintak amik aper utk Sahil...mmg my doters siap berkhidmat anytime ajer...ekekekkeee...

Yg kat bawah nie...gambo2 cousin my doters..anak Abang Am. Sumer ada 4 org....yg eldest Aiman, Apit, Amir & Munirah. Tgklah gambo derang nie...mcm2 gaya n pesen masa nk bergambo.








Samer tak ...rambut kami? Mcm rambut maggie...kan

Occay...sebut pasal shoppin bj raya nie...Alhamdulillah...last Sat. we went to OU (One Utama) utk shopping bj raya. Aku mmg suka pegi kt sini...cz tak ramai org...n manyak choices...peh tu...senang bangat...nk shopping cz at the same floor ajer...cuma yg tak besh...biler lalu kt kedai menan....bising Alisa nak patung Barbie Meraposa....mmg mencabar betul. Tu pun...aku rasuah Alisa...belikan dia eskem....baru occay sikit...kalo tak...bising dia nak beli patung Barbie.

Alisa with Opah

Kakak pulak...sempat tawww majuk sekejap..cz tak bawak dia gi main kat tmpt Starship aper ntah kat OU. Bukan tak mo dia kasik masuk main kat situ...sebab dia poser..tak mo kang nanti dia active sgt...nanti haus...siyan pulak kt dia nanti.

Kakak masih majuk lagik masa nie....
This year...bj gown..mmg aku dah beli awal..(beli on-line lagik yewwwww...)...So for this year...utk bj t-shirt aku suh kakak pilih sendiri. Mmg kalo kakak pilih baju dia...mesti nk ada gambo butterfly...mula2 nak belikan kakak suar jeans...tapi suar jeans yg aku suka..(bukan kakak suka..) tak ada size...he..he..he...so end up...this year..aku belikan legging utk kakak.

Utk alisa pulak...mmg manyak choices ..utk kali nie...mmg aku avoid nak beli kaler warna pink...cz Ilham dh bising...manyak sangat kaler pink dlm wardrobe alisa...he..he..he...so raya kali nie...t-shirt & suar jeans kaler biru + puteh. He..he...he...tp kan kowang......bj gown alisa..aku dah terbeli kaler pink..opppsie.

8 comments:

LITTLE DEWA said...

comel2nye bdk2 berambut kerinting ini!!!
geram! geram!

Nurul a.k.a Riko said...

mummy..
kan..aku pun suka tgk my doter rambut curly.curly cenggitu.

sherry said...

nurul..
suka sgt tgk rambut alisa..
cung la curly gituk..

muahsss to kembar seiras akief... :-P

Nur a.k.a admansyah said...

wahh... raye sakan ler thn nie! ibu-nye dah ready blm? aku smlm last kot coz pi otter baju melayu Aiman kat wisma Yakin. Dah... aku maleh nok pikir doh... cepat ler raya!!! aku takmo shopping dah...

sue.anne.na said...

mari mari.. org lelong tupperware dan baju :D

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

aku baru jer nak komen kata muka alisa sama ngan muka cousin dia tu,hehehe...mmg sejibik, kalu kata kembar pong orgcaya tau! owh ...lama giler aku tak pegi OU...dulu masa kakak aku dok Bandar Utama tu la tempat aku bermain, hahaha....skang ni adoi...payah nyer nak berjalan tiap kali balik kampung....

Anonymous said...

riko... dua gegirl tu suka sgt baby.. eemm hint2 to ibu dia la tu!
alisa n sofea cute bangat...
-osheenz-

Nurul a.k.a Riko said...

Sherry...
he..he..he tenkiu laling. Windu samer lor..hugges n kisses to yr kids yer.

ha'a...alisa n akief mmg kembo seiras..tp lain parents ajer..kan

Nur..
bj raya aku mmg dah ready..cuma nak tunggu bayo ajer lagik ...ahaks.

Cumi..
Aku dpt hadiah tupperware fm my frenz...cung bangat. Nanti free..aku singgah blog sana.

Janna..
Aku rasa..sure kalo nko dtg kat BandarUtama..mesti manyak menda dah lain...kan.

Sheenz..
tenkiu cz drop by kat blog aku..he..he.he..pasal nak baby tu...Ilham kata tunggu 2 thn lagik.
Sedih tul...mcm lah aku nie..muda lagik kan.