Thursday, October 23, 2008

Kakak naik Al-Quran

This morning I felt so happy coz kakak naik al-quran. Sonok bangat aku...rasa hati nie cam very glooming gitu. Dlm hati...ada gak terlintas nak wat pulut kuning ker?..he..he..he..munyi looks a like nak khatam quran ajer kan....see...ibu dia nie..mmg over tawwwww...

Biler sebut pasal kakak...teringat kes semalam. Aku poser...so lepas amik kakak fm school...we went to buy a kueh for berbuka. On the 1st place...I thought nak beli kueh dlm 5 pcs...then last minute...aku tukar fikiran...dan beli 3 kueh ajer...coz aku dah tapau 2 bungkus laksa...samer dgn teh ais..cz kakak suh aku beli teh ais bungkus utk dia.

Masa tu...kitorang lum amik Alisa lagik...so aku bajet...sure aku akan berbuka dlm keter nie...so aku siap bagitau kakak..tinggalkan satu kueh utk aku...for berbuka....the moment masuk dlm keter...aku tgk..kakak makan kueh...dgn berselera...tak sampai hati pulak aku nak suh dia tinggalkan sedikit kueh utk aku....Habis tawww sumer kueh tu dia makan...then aku ckp kat dia...

Aku: "Kakak...ibu punya portion maner"?
Kakak: " Ala...kakak dah makan abis..errmmmm...ibu minum air ajerlah yer"
Aku: "Ok...tak perlah...ibu minum teh ais ajerlah"
Kakak:"ibu...tak marah ker?..mcm batu belah batu bertakup?"
Aku: (terkejut...cam maner dia tahu citer nie..cz aku mmg x suka dgn citer nie..)
"Ibu tak marahlah sayang...tak per..kakak lapar kan...tadi...

Cuma aku nak citer...pasal bt belah batu bertakup nie...aku mmg kureng lah dgn citer nie...tak kanlah...anak makan telur ikan...then ibu dia majuk sampai cenggitu kan. Sebab itu...aku x penah citer kisah bt belah bt bertangkup nie kat kakak....x sangka pulak dia tahu citer nie yer...agaknyer..melalui pembacaan buku kut...

Ntahlah...bagi aku..sejak bergelar ibu nie..anak2 nie cam ibarat nyawa....begitu berharga.

3 comments:

Nur a.k.a admansyah said...

Dah nama-nya ceghiter cik Riko oiii.. tapi, lately aku ada tgk Cinta Batu Belah kat TV9 (amik dr legenda yg hang tak suka tur le!). Best gaks...

zaskia said...

sis un..cmne yer nak edit pic kiter bg menarik n tmbh2 ckit bckground yg len..leh gitau

Nurul a.k.a Riko said...

Nur...
tu lah....tu yg tak besh tu...watlah citer yg besh sikit..ttg kasih sayang seorg ibu....kan...kan...kan.

aku mmg dah lamer x follo citer kat tv...so mmg aku dah lamer missed the boat.

kalo tanya any citer katun especially kat 613.....sure laju jer aku angkat tgn...he..he..he.