Monday, November 17, 2008

Aci tak?

Aci tak kowang….kalo kakak tak bagi aku amik dia awal2 kat umah mak. Siap pesan lagik kat aku….amik dia kul 6.30 pm. Mmg so demanding kakak nie….nak tawwww sebab apa????? Sebab dia nak tgk citer Mutiara kat TV9…citer Indon…ala..citer budak2 kembo yg sorang nama Mutia & yg sorang lagik Tiara…

So kalo aku sampai awal...mmg x sempatlah kakak nk tgk citer tu sampai abis...so nampak gayanyer..aku kena kuar opis lewat sikitlah...hemmmm...

Tu satu…then lepas amik dia..siap summary lagik citer tu kat aku. Plissss…kakak..ibu enggak suka itttew cerita..Kowang bayangkanlah…aku tak tawww citer tu citer aper…tapi kakak keep reiterate summary citer tu kat aku. Pandai pulak tu marah kat aku balik…biler aku ckp kat dia…yg ibu tak suker citer Indon…yada..yada..yada.

Kakak: “Ohhh…citer Indon ibu x suka tgk yer…tp naper ibu suka lagu Indon?”

Aku: “Ibu suka lagu Indon…sebab lagu derang manyak yg besh2…tp citer Indon..ibu x suka tgk…sebab tu citer utk budak2 sek.

Kakak: “abis tu…naper mak tgk citer tu?

Aku: “mak tgk…sebab citer tu besh kut…tp ibu x suka cz ibu x tgk citer tu dari awal”( kdg2 …fening tawwww..nak jwp soalan kakak nie….)

Then lepas tu…Alisa pulak dok mintak aku pasang cd lagu Demi Lovato & Jonas Brothers... Sib baik…alisa dok whining..whining.suh aku pasang cd tu…..at least..aku bulih tukor topic…w/pun aku dah nak terbeluek muntah ijo dgr lagu dari cd nie…especially This Is Me…& We Rock. Nak wat cam maner….layan ajerlah…princess sorang nie…nk dgr lagu2 dlm citer Camp Rock.

6 comments:

Anis said...

hi darling!:) pls feel free to visit us 4auth coach bags n amazing price.tq dear:)

http://www.royale-glam.co.cc

Adrina Adi said...

pandai betul kan budak2 sekarang. kadang2 kita pun kalah bila berdebat dgn anak2 ni. hih hih hih.. sabor jer la..

Nur a.k.a admansyah said...

aku lagi pening pikir lagu aper hang mention td. sib baik bgtau last tu...

hmmm...seminggu nie Aisyah dok ngan uwan (my mum) kat umah.. sama-lah dok layan citer Indon gaks such as Intan, Wulan & ntah mendeX2 lagik ler!

Nur a.k.a admansyah said...

Sorry yea Laling.. patut-lah aku rase semcm jer ms type tur! ampuuunn...

Meh singgah FP tgk 2 dak Irdina dpt adiah kat sek.

Nur a.k.a admansyah said...

TAK ACI.. TAK ACI..

Apsal tak update blog nieee!

Riko jwb : suka ati I-lah, blog I

he..he.. cepat ler Laling! windu kat 2 Sofea tur! sobb..

Nurul a.k.a Riko said...

Anis..
tenkiu for drop by at my blog...gambo handbag LV nie..mmg akak berangan sgt nak dpt...entah biler ler tu...

Ed..
tu lar..anak zaman skrg mmg kuat berdebat...derang x suka loyar buruk tapi more to fact.

Nur..
aku kan...mmg tak leh b'pisah dgn my doters...kalo bulih nak 24 hr depan mata aku nie...teruk kan aku nie.

aku kan...hari2 nk update blog aku..tp tu lar..biler dah sampai rumah...paham2 ajerlah...bz sokmo..biler ada peluang..baru dpt update.