Wednesday, November 05, 2008

My story mori...

Pagi nie…aku bangun pagi as usual..kul 5.00 am..mesti mata nie…automatic ajer terjaga. Hepi kejap..cz tahu hari nie..aku x yah gi keleja...Yesszaaaaa. Spt biasa…lepas siapkan bj keja Ilham & bj kurung utk kakak gi class mengaji..baru aku gi mandi.

Kakak crancky gak..pagi tadi…coz dia tak mo Abah dia anto gi class mengaji…since dia tahu Ibu dia cuti,..nagish2 tak mo ikut abah dia…mahu ibu dia yg anto …hati aku cuak sekejap…cz kesian tgk Alisa masih tido lagik…kang..kalo aku dukung dia…sure dia terjaga…kalo dia sorang ajer dlm keter..mmg dia leh tido balik…tp kalo ada kakak dia…usah haraplah dia nk tido semula.

Aku pujuk kakak…ckp…time balik mengaji nanti…Ibu amik..baru dia okey sikit. Peh tu siap..bgtau…suh amik dia kul 9.50 am sharp…sambil tnjk jam dia kat aku…Aku just angguk..(dlm hati..tak leh nak kelentong..kalo lambat..cz dia dh tahu tgk jam).

As promised…aku sampai tepat pd masanya. Peh tu..biler aku sebut yg aku nak gi Giant…terus kakak n Alisa…menjerit keriangan..cz dpt gi Giant lepas nie..

Actually malas gak nk gi Giant..tp biler piker balik…nak beli susu alisa peh tu..nak top up fruits yg dah nak abis kat rumah…aku pegi jugak (kes malas nak pakai duit sendiri nie…wakakkakaka…). Mmg t’lupa nak bagitau Ilham…yg susu alisa dah abis..kalo tak…selamat duit ahkak kan.

Sampai Giant..mmg aku dah agak…sure aku akan beli mcm2 benda …mmg iyer pun…selain yg aku sebut kat atas tu…aku beli air epal Twister yg botol besar tu..(feveret aku n kakak)..beli Chachos Cheesy Cheese (forgot about my diet…biler nampak snack nie..).2 pcks.Cal-ciyum utk Alisa…1 pck air Solivite utk kakak…biler lalu kat tmpt fruits…kakak nampak manggis..nak buah manggis…beli buah manggis..n oso seedless grape utk my doters…..sekali sampai cashier…cecah atus..atus..tawwww…budget mula2 below 100 ajer….menci tul…tak suka..tak suka..tak suka.

See..mmg aku meroyan tawwww…kalo beli groceries tanpa Ilham di sisi…summer menda aku nak beli…tu pun…aku gi sekejap ajer kat Giant…sebab nak balik masak utk kakak for lunch nanti…kalo tak…entah menda merepek aper pulak yg aku terbeli nanti.

On the way back to home…lalu pulak kat depan JayaJusco AU2 (lum bukak lagik..)..tp dlm hati dah berangan…mcm2 aku nak beli…kalo JJ nie bukak nanti….ya ampun…Nurul..plis..plis…lupakan niat suci murnimu ittewwww…

10 comments:

Sherry Said said...

nurul..
hehehehee.. ku pun byk tawww 'niat yg suci murni itewww'

hehehehe..

takpe.. sila la meroyan ek..
aku 'sokong' ngko dari belakang.. hehehehee

adrina adi said...

sis nurul,
eh sama la kita berguna. kalau gi dgn pok nik, beli apa yg perlu jer coz ada 'guru disiplin' kat sebelah kan? hehehe...

cuba aku gi sorang or dgn anak2. gerenti la, lain aku list down, lain yg aku beli.

apa pun, beli ikut keperluan occay?

`NORA~ said...

sis,
sabar ler..inilah masa kita dapat beli..next few months..naik GST lagi kat spore...

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

hahaha....aku ni pon dah punyer panjang list of things to buy masa balik kampun nanti...tak sabar weh !ko takmo jumper aku ker ...laling?

Nur a.k.a admansyah said...

Cop! hang cuti nk monitor Sofea peksa ker... bwk dieorg shopping? ek eleh... lenkali tak yah wat list-lah! he..he..

(mcm ler aku follow sgt list aku!)

Nurul a.k.a Riko said...

Sherry..
tu lar...susah kan...kalo ada manyak 'niat suci murni ittew'..he..he..he.he..

Ed..
kalo 'cikgu disiplin' ada kat sebelah...mmg besh..selain dari mendisiplin kan aku...duit aku pun selamat..cz pakai duit cikgu disiplin..he.he..he.he.

Nora..
tak besh kalo GST naik..kan..sib baik kt sini still menten ajer.

Janna..
mestilah mahu jumper samer nko laling...lagipun cuti sek. tak lamer ajer lagik kan....nanti leh jumpa-jumpaan sekalik dgn Ed...mesti besh kan.


Nur..
2 in 1...bulih ker cenggitu?..he..he..he..he..

Shopping Cabin said...

hi..jom jenguk2 blog saya..ada baju chomel dan menarik. oh and it's cheap too!!
http://shoppingcabin.blogspot.com

izman said...

akupun pelik pompuan suka sgt beli brg yg tak tertulis dlm list brg utk dibeli. wife aku sama. patut la dia suka aku ronda tempat lain sementara dia pilih barang,

opsss... drop by je tadi. terkomen pulak. nice blog n entry.

Nur a.k.a admansyah said...

aku dh update result Aisyah tapi No brp in class lom tau lagik! Yg pasti die tak dpt N0.1 coz Dhamirah lagi terror this final.

Nurul a.k.a Riko said...

shopping cabin..
ok...will drop at yr blog.

izman..
tenkiu for drop by at my blog.

cenggitulah kaum hawa nie..mmg sokmo beli barang yg bukan dlm list...termasuk myself gak.

nur..
it's ok..yg penting Aisyah did her best on her exam.

Sofea punya result ada yg x dpt lagik.