Tuesday, November 04, 2008

Kakak exam PKSR 2/2008

Hari nie..aku amik cuti till Thursday cz kakak ada exam dlm minggu nie. Anak nak exam..ibu dia yg stress tawww…mmg aku stress ler…tension biler dok pikio kakak nak exam…rasa cam aku pulak yg nak amik exam….over tawww ibu dia sorang nie.

So..hari nie punya exam schedule ada Bahasa Arab & Pendidikan Seni Visual. M’cabar betul tawww…especially subjek bahasa arab nie…cz mmg aku x pernah belajar kat sek. dulu…so everytime..aku nak buat revision samer kakak….mesti aku ckp..”jap yer…ibu baca buku teks dulu…”…(kah…kah…aku gelak dulu….)…really aku x baper faham sgt bahasa arab nie…..so dgn aku..aku sekali baca buku bahasa arab nie samer dgn kakak.

Biler part wat exercise subjek nie dgn kakak…kdg2 tu…aku pun x reti nak jawap cam maner…tp aku tgk…kakak laju ajer jawap….aku mentenlah wat muka cam tahu sokmo kan..…then biler aku nak semak balik….harus aku tgk buku teks balik…ya ampun.

7 comments:

adrina adi said...

good luck kakak!! mummy, jgn over occay? hehehehe.....

semoga Allah permudahkan urusan.. insyaAllah.

Sherry Said said...

gud luck kakak!
aunty tau kakak BOLEH!!!

btw.. ibu oii..
ni baru exam utk standard 1..
udah amik cuti seminggu..
nanti kalau exam yg penting2..
berapa lama ibu nak amik cuti, ibu oiii?
ehehehehee

takpe.. takpe.. kita demi anak2.. takpe.. dibolehkan OVER.. occay.. hehehehehehe

Nur a.k.a admansyah said...

Betapa ptg-nyer buku teks tur kan...? sib baik aku mintak blk ngan cikgu die, tau!

kalo hang tgk t/table Aisyah takdak b.Arab coz dah peksa last week! marah tol aku biler Aisyah cuma study mlm b4 jer coz cikgu die bgtau pun last min. Grrr... grr

Nur a.k.a admansyah said...

luper... Good Luck utk Sofea! Moga dpt jadi yg terbaik & sit for the best class next year, k?

Nurul a.k.a Riko said...

ed..
tenkiu laling..mwah..mwah..mwah

sherry..
laling....aku amik cuti bukan aper...at least aku ada nx to her especially masa time final exam nie...nk guide n give moral support to her...cheee wah.

lagipun..at this time kakak no need to go to Nursery as usual...then aku leh masak utk dia for lunch..n oso bekalkan makanan utk dia makan kat kantin time rehat nanti...gi skul aku anto..kira cam special sikitlah..he.he..he...over kan aku nie.

nur..
mmg worth it baca buku teks nie..especially bhs arab kan laling.

tu lah..aku pun harap kakak bulih buat the best among the best...peh tu..kalo bulih nak suh dia masuk 2 Amanah...amin..yarabbal alamin.

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

oooo..sofea peksa yer...Good luck! Sophea plak dah hbs peksa...aku ni jenis selamber sgt la plak, anak peksa aku leh selamber dok jer,hahaha....ko kena cool skt nih...aku plak kena amik skit energy ko,hahaha....kira kia tukar2...bahse arab....nasib baik ler aku sempat skolah arab 4 tahun...and hubby aku lak mmg skolah arab gak...so anak2 tokley kelentong aaa.....hehehe.

Nurul a.k.a Riko said...

janna...
he.he..he..t'gelak aku biler nko kata nak amik energy aku...meh sini aku tiup kasik kat nko he.he..he...