Saturday, July 16, 2011

Citer pagi sabtu.....

Nak citer....pagi tadi dlm kul 6.45 pagi...Kakak dah kena gerak dari rumah....cz Kakak kena berhimpun kat sekolah utk menjayakan Program Motivasi Tahun 4 di FRIM, Kepong. Kakak seronok sangat sebab dpt naik bas sekali lagi. Maklumlah...jarang sekali dpt naik bas sekolah kan.

Tempias..tempias utk menghadapi UPSR pada 2013 dah mula terasa. Padahal lambat lagik kan...2 tahun lagik....tapi masa ahkak amik report card kat sekolah Kakak baru2 nie...cikgu class Kakak dah mula ckp pasal UPSR nie....w/pun kakak baru darjah 4....dah kena start dari sekarang.

Kalo sebelum nie...mcm tahun2 yg lepas....just ckp pasal result exam ajer....tp kali nie masa nak amik report card....mmg cikgu Kakak beri penekanan yg serius...especialli biler ckp pasal UPSR....ibu dia suspen.

Owwwhhhhh....patutlah tahun lepas nak dekat 100 lebih student dpt 5A kat sekolah Kakak...rupa2nyer...start fm darjah 4 lagik derang dah start menda nie sumer. Kakak pulak...every day mmg selalu buat exercise maths 5 soalan every day....insyaallah nx year baru nak start tution.

Masa ahkak tulis blog nie...Cha masih tido di ulit mimpi....dia tak tahu yg Kakak dia tak ada satu hari nie. Cam maner yer Cha tanpa kakak di sisi....mesti dia sedih....iyerlah dah kakak....Kakak kesayangan dia.

Dah nak masuk ke alam dara sunti pulak Kakak nie....Good luck Kakak!


5 comments:

Piasara said...

"good luck kakak...akak dulu pun ank2 start drjh 4 dah pulun..tp kena tgk sekolah jugak,skolah ank2 akk ni slow jer..kalau mak bapa tak kisahkn ank2 susah ler...dan bergantung kpd budak2 jugak kan..."

Hairil Rizal said...

Darjah 4 dah start terasa bahangnya ye?

Dulu kecik kecik Warlord masa darjah 4 baru nak cinta monyet. Hehehe!!!

Un Phat Lee said...

gud luck kakak.dah berjaya nanti jangan lupe berterima kasih kepada ibu dan ayah. B)

BaiZuRa a.k.a Qis said...

dh besor anak dara k.un sedar xsedar..ape2 pun gud luck 4 kakak...:)

Nurul a.k.a Riko said...

Piasara...
thanks Pia. Itulah...dulu masa Nurul darjah 4...still main masak2 or main pondok2...tak amik pot sgt pasal nak exam UPSR nie.

Kakat sek.kat SK Taman Setiawangsa...sek. tu m'rupakan Sek. Berprestij Tinggi (SBT)...so mmg aktif..mcm2 xtvt kat sek. nie.


Warlord...
Iyer...mmg dah terasa panas2 suam...bahang lum lagik..he..he..he.

Wah...pengawas sek. dah start main cinta monyet masa darjah 4...furghhh glamer pak cik tu masa sek. rendah yer. Pofular ler tu....


Phat Lee..
Thanks ...insyaallah.


Zura...
Thanks...insyaallah.