Wednesday, July 13, 2011

KL Gangster @ Astro First

Baru2 nie....we all subscribe citer KL Gangster at Astro First. Actually....dah manyak kali gak kitorang subcribe mcm2 movie kt astro first nie....cuma dlm manyak2 movie....movie KL Gangster nie yg paling terbaekkkk....pernah ahkak tonton kat astro first....patutlah box-office sampai 12 juta.....yg lain2 movie tu cam tak berbaloi nak tengok....patutlah kat wayang tak laku.


Citer nie mmg besh...cuma bahasa agak kasar sikit .....ala...dah namanyer KL Gangster kan..so haruslah bahasa cam nak bargadoh jer. Tu yg Kakak dok ckp kat ibu dia...Kakak tak suka nak tgk movie nielah ibu....cz bahasa kasar sangat.

Ibu paham...lagipun action movie mmg Kakak tak suka tgk....sebab itu last week suppose nak tgk movie Transformer satu family...terus tak jadik sebab Kakak tak suka tgk....so en. somi tengok sorang2 jer movie Transformer....siyan dia. Kakak suka tgk movie cam Super 8....owwwhhhh ibu faham.

Back to citer KL Gangster nie....tiba2 jer...watak Jai nie menarik perhatian ahkak. Ahkak rasa...watak Jai nie mmg menonjol berbanding watak2 yg lain....suker...suker...suker dgn lakonan Ady Putra yg memang mantap. Sorry Aaron Aziz....walaupun u hero dlm movie nie....watak u tenggelam dek penangan watak Jai nie. Giler besh biler tgk Ady Putra nie berlakon....kalo dia pegang hero sebagai Malek....super duper besh.



Rasanyer.....lepas nie ...kalo Ady Putra berlakon movie ker aper....he..he..he..nak gi panggung lah. Oppps.....



6 comments:

Diana @ bilakukatacinta said...

salam kenal kak nurul....

dee dah tnegok kl gangster kat panggung...mlm td p uptow..kedai2 asyik tayang citer tuh..terpaku semua customer..layan smpai abes..pastu derang bukak citer KARAk..terus dee angkat kaki...

Ema Razali said...

best cite ni. and watak jai mmg menonjol. hee ema kalau ada scene jai terus focus betul2 sbb nak tgk cara dy bercakap. wee~~

nushnush said...

bestkan citer ni, aku pun baru tengok last week. aku mmg tak pernah nak suka tengok citer lawan2 ni, tapi KL Gangster mmg best. Patutla dpt sampai 11 juta. mmg the best filem melayu gangster so far.

Tak pernah2 aku nak tengok citer lawan2 ni byk kali, tapi yg ni sekali tengok mmg tak puas, nak tengok lagi.

BaiZuRa a.k.a Qis said...

cite neh mmg d besh k.un...kire langgan kat asto first b'baloi2 le...hehehe...bek p tgok transformer..super duper besh...layanz gile..nk lak tgok 3D...fuh..terangkat abes..siyes...**mcm pomot lak kn??muehehehe

Hairil Rizal said...

Eh, tukar angin...da tak minat Aaron plak?


Hehehe!


Aritu patutnya ajak kita teman en somi tgk Transformers!
Hehehe!

Nurul a.k.a Riko said...

Diana...
Hi Dee...thanks cz sudi singgah kat blog ahkak yer!

Mmg besh citer nie...mmg manyak aksi dlm movie nie. Karak? ada gak sunscribe kat astro first...tapi tak beshlah.

Ema...
He.he..he..rupa2nyer ramai yg minat kat Jai nie yer. Mmg terpesona kan...dgn cara dia ckp..peh tu suka tgk mata dia. Baguslah Jai nie.

nushnush...
baby....chop! bukan 11 juta...tapi 12 juta tawww....satu rekod baru dlm dunia perfileman M'sia.

Aku pun puas tgk....seronok sgt. Mcm tgk movie Hong Kong ajer...mmg the besh!

Zura..
ha'a..betul tu. Kak un tak layan Transformer...tak minat tgk movie transformer nie...layan KL Gangster lagik besh.


Warlord.
Maner ada kita minat kat Aaron....mmg tak minat dia pun. Nie mesti konpius biler ramai yg suka watak Seth kan....ahkak tak tgk drama dia.

kan...kalo tahu dah lamer roger pak cik suh tgk dgn en. somi kat WWM.