Sunday, July 17, 2011

Akhirnyer...dah ada spek mata

Punyalah lamer nak beli spek mata nie....tapi asyik postpone jer...nantilah beli....nantilah pakai...cz manyak menda penting lagik yg perlu didahulukan. Lagipun....rabun ahkak nie bulih diselamatkan lagik....ecewah kononlah kan.

Peh tu...since every saturday ahkak kena temankan Cha gi class...then biler nak salin note kat white board kan...mmg x nampak (read: padan muka ahkak ...kan). ....mmg ahkak nie rabun jauh...tp jenis yg tak suka nak pakai spek mata cz rasa rimas ajer. Tulisan mengembang2 jer kat depan...berdouble2...mmg sakit mata.....so ahkak decided....it's time for me to buy a new spek mata...utk diri sendiri.

Dah set dlm mind...tak mo yg mahal2...tapi kalo dpt yg branded2 pun ok gak kan...kena pandai pilih kedai...especially biler ada promotion...mmg berbaloi2. Berkenan gak kat cap e.armani...tp tak ada bingkai...SA tu kata...yg nie cepat rosak kalo x pandai jaga....see...ahkak jenis yg kasar...mmg tak sesuai pakai...tp mmg dah suka sgt dengan design spek mata tu.


Org lain kalo beli spek mata...1st nak tgk patern mana yg sesuai dgn mata kan...tp ahkak pulak...nak tgk tangkai spek mata...ada setengah corak ahkak tak suka....suka yg simple2 ajer...finally cap fm Marc jacobs jadik pojaaan hati...sebab kaler ada sikit2 cam kaler pink fuschia gitu. Suker..suker..suker.

Harga...alhamdulillah...mmg harga ekonomi...tak adalah mahal spt yg ahkak baca kat entry ahkak sebelum nie. Clik sini.


Apa yg kelakar kan korang....Kakak amuk2...tak suka tgk ibu dia nie pakai spek mata. Siap tak kasik ahkak beli lagik tawwww. "Kakak tak suka tgk ibu pakai spek...tak cantik". Tu tak per lagik...ayat keramat yg tak bulih blah...."ibu nampak mcm cikgu ajer...tak cantiklah...cam lain muka ibu".

Kenalah pujuk...ckp kat Kakak...ibu pakai time bawak kereta & kat class Cha ajer. Waktu lain mmg ibu tak pakai. Baru Kakak okey sikit...kalo tak...muncung mulut Kakak biler tgk ibu dia nak beli spek mata.
cam cikgu ker? tak kan.....

Rupa2nyer...Kakak suka tgk ibu dia tanpa spek mata. Anak2 nie...kadang2 kita tak perasan penampilan kita pun..derang amik berat gak....sayang Kakak!


8 comments:

izzah said...

yeay,akak!!kite gang,geng rabun!!haha..a'ah lah kak,mcm cikgu je tgk. hehe

| SUE | said...

comey je.. tp mmg nampak cam cikgu sket. eh cikgu pon apa salahnya kan?. psstttt : akak nmpak maken slim la....peewittttttt!

Nurul a.k.a Riko said...

izzah....
alaaa...tak mo cam tu. Nmpk cam cikgu yer? he..he..he..he. tak perlah...cikgu..cikgulah...kan..kita samer geng rabun.


sue...
tenkiu...alhamdulillah. Ayat comey tu yg paling...suker..suker..suker.

ceritacherita said...

ha a mcm cikgu la. hehehehe. kalau tak mau pakai spek, pakaila contact lense. Boleh ambik yg color2.

Piasara said...

"macam profesor haha..akak pun pakai spek gak dah 10 thn..rabun jauh...dulu2 ms mula2 nk pakai rimas giler..ank2 akk tak kisah sbb akk start pakai ms diorang kecik2 lagi..dah biasa tgk..si kakak tu lama2 nanti dah biasa ok la tu..skrg ni dia kekok mcm tgk org lain kot.."

Nurul a.k.a Riko said...

Baby...
Mmg tak reti nak pakai contact lense nie...kalo tak...mmg dah lamer rembat.


Pia..
Betul tu...Kakak tgk ibu dia...dah mcm cikgu sek. maner ntah...tu yg dia tak baper suka.

Hairil Rizal said...

Bolehla geng dgn Clark Kent ni!
Hehehe!

Sincerely, OK apa pakai spek.
Warlord pun kalo boleh nak pakai spek...yg takde power punye sbb nmpak ala ala lebih educated gitu :P

mummysyafie said...

tak la..ok je. ai pun pakai gak sekali sekala. dah tak larat nak pakai lens.