Saturday, January 15, 2011

Hipokritkah anda?


Tu...dia tajuk????...meletop gituk! Korang hipokrit ker??? sajer jer ahkak nk tanya.

Ahkak pulak??? Hipokrit kat satu menda nie ajer...CERMIN MATA. Actually, ahkak nie mmg rabun jauh. Cuma..ahkak nie degil sikit or lebih tepat lagik hipokrit tak mo pakai cermin mata....sebab RIMAS! bulih gituk. Apa kes ntah..punya alasan.

Since umur pun meningkat naik...bukan lagik meningkat turun (read: w/pun ramai yg kata ahkak cam umo 30 thn.....bukan 30 sen....he..he..he..) rabun mata ahkak nie bertambah teruklah. Tu lar...dulu degil....suruh pakai cermin mata.....tak mo pakai....skrg sendiri makan pengat sendiri mahu ingat!

Dulu..ahkak adalah pakai sekejap tp rasa cam rimas pulak nak pakai cermin mata nie...cz ahkak tak suka nk pakai. Contact lense? Lagiklah...tak biasa nk pakai.

Budak2 opis pun sumer dok bising naperlah ahkak tak pakai spek mata....cz kalo keluar dgn derang nie...suruh baca signboard mmg x nampak.

Mcm semalam....we all gi Sri Hartamas...on the way balik..jalan jem ...kunon nak ikut jalan lain....ahkak jadik co-pilot...biler kawan ahkak suh baca signboard....mmg nampak kabur ajer....nampak berdouble2 huruf tu.....kawan ahkak pulak yg dpt baca tulisan kat signboard tu....'wah....sharpnyer mata awak'....ahkak kata kat kawan ahkak.....terus dia kata....'u lah..yg kena pakai glasses...sebab rabun'...oppppss!

Sebenarnyer...ahkak pun notice jugak. Setiap hari menggunakan Duke Highway....kalo hari terang benderang....mmg okey...cuba kalo time hujan or mendung kan....konpem ahkak tak nampak sgt...rasa cam sumer berdouble ajer.....senang citer mmg tak syiok nak drive cz ahkak asyik kecikkan biji mta nk tgk kenderaan di hadapan. Giler kentang kan.

Okeylah...nanti nak survey cermin mata yg sesuwai utk ahkak....hemmmmmm brand apa yer? Ahkak tak mo lah cap ayam (read: fuyoooo eksyen kan..ahkak nie...)

Tu lar...tak mo cap ayam kunon....peh tu kan...dah lah tengah bulan...ada hati pulak nak demand..demand...kan....hemmmmmm....hemmmmmm...tiba2 tingat kat en. somi. Terus ahkak senyum macam kucing dlm movie The Shrek...siap mata kedip2 lagik tu.


12 comments:

LehaMY said...

Selamat datang dalam geng spek mata kak ! hehehehe :D

Mknace said...

:) :) :)
terbaeekkk!!!!

singgah pagi dari mknace unlimited

Adrina Adi said...

kak nurul, kalau rabun kena lah pakai spek. sebab nanti kang makin lama makin teruk rabun kita. plus, boleh menyebabkan kita sakit kepala nanti.

mesti kiut apa kalau kak nurul pakai spek. pakai yg bentuk petak tu. tak pun kalau jer contact lens (macam ed) ed pun tak suka pakai spek, so mmg pakai contact lens memanjang (err, malam buka la kan, kalau kat rumah pakai juga la spek).

shima said...

bahaya ler riko..kalau riko x pakai cermin mata..sbb dh mmg rabun kan..

beli la satu..heheh

Hairil Rizal said...

Beli, beli, pakai, pakai.

Who knows you'll look much more younger and younger lepas jadi spekie ni?

Voilaaa!!

Nurul a.k.a Riko said...

Leha...
Mekaseh..

Mknace...
yes..terbaek dari ladang...opsss.


Ed...
ha..ha..dah lamer tak pakai spek nie...rasa cam janggal jer Ed.

Alah bisa tegal biasakan org kata.


Li...
Ha'a betul sesangat...mmg nk kena beli satu nie.


Warlord...
iyerlah tu...younger? konpem dah macam ce'egu sekolah he..he..he.

Janna Wan Muhammad said...

saya pakai spek dari omo 12 tahun ..dan sumer spek saya sampai skang pon cah ahyam kampung jer ..... :), sbb cap ayam kampung je pon dah 5,6 ratus...apa lagi kalu cap ayam daging ke..ayam belanda ker....harus la beriban2.

Nurul a.k.a Riko said...

Janna...
Waduhhh...mahalnyer spek mata skrg nie kan?..sebab itu...kalo Nurul nk beli...tunggu ada diskon ..baru berbaloi2...kan.

echah mashuri said...

kalau pakai spek mst nmpk lebih muda dan gadis inncnt gitueee.;p

Sophea Munira said...

err...5,6 ratus tu dah lepas diskon.

ceritacherita said...

pakai contact lens je senang, lg selesa dr spek

Nurul a.k.a Riko said...

echah mahsuri...
maner ader?..ha..ha..ha..ahkak nie umor dah makcik2..kalo nampak remaja innocent...sah..sah..org yg tgk tu kena pakai spek mata kan..kan.

sophea munira..
noted...nanti nk kena survey dulu.

Baby..
tu lar...tgh dok berkira2 nak pakai contact lens or pakai spek...tp 80% cam nk pakai spek ajer.