Thursday, January 20, 2011

Gara2 choc. Crunchie....

Seronok betul hari nie cuti lagik....yerlah semalam kan ahkak cuti...2 days in a row cuti yewww...saper tak suka kan......tapi yg tak beshnyer esok ahkak kena keja...hemmmmmm..sib baik esok Friday kan..(read:cam budak2 nk berkira pasal cuti)

Okeylah..hari nie rasanyer mmg best kalo dpt bermalas-malasan kat rumah..."couch potato".....tu kalo single bulihlah ckp cenggitu. Nie dah pangkat mak cik....'mimpilah nak bermalas-malasan cenggitu...biler dah jadik wife peh tu dah naik pangkat jadik ibu....life kat rumah mcm as busy as a bee...

Hari nie selain bz bees kat dapur masak for my family...ahkak pun bz membasuh baju...sidai baju...bla..bla..bla...cuma satu ajer tak sempat nk buat lagik...'lipat kain'..ada sebakul kain menunggu ahkak...pagi subuh esoklah lipat....malam nie penat sesangat......sebab jenuh menapak kat JJ Au2 carik menda alah nie 'Crunchie'. Siyes...letih!

Actually nak gi JJ AU2 sebab nk carik tudung sekolah kakak. This coming saturday, kakak ada perjumpaan calon2 pengawas perpustakaan...so diwajibkan sumer student pakai tudung. Since dah janji dgn Kakak nak carik tudung hari nie...so petang tadi pegilah kitorang bertiga. Oh yer...en. somi tak sihat badan...so dia nak rehat kat rumah ajer.

Kalo sampai kat JJ nie...kereta ahkak mesti parking betul2 berhadapan dgn escalator kalo bulih....kalo bulih lagik...dpt parking depan main entrance mmg lagik cun...tu kalo bulih dpt parking cenggitu...mmg konpem tak leh dpt.

Ahkak sudah bilang manyak kali kat Kakak & Cha...."beli tudung sekolah...peh tu kita balik". Rasanyer...skrip kat atas tu..ahkak dok ulang cakap manyak kali gak. Pegi kat 1st floor...tudung sekolah cam tak menarik sangat...material entah apa2...rasanyer cam nak bukak kilang tudung sekolah time tu. Cerewet kan ahkak nie. Peh tu ..sempat gak dlm hati ckp..."naperlah tak beli kain kat Nagoya...then gi my tailor...jahit....tak sampai beberap minit dah siap"..issshhhh tension pulak.

Tingat yg kat bawah...kat Ground floor...ada jual baju2 uniform...kat Professor...sure ada jual tudung kat sana. Yes! Mmg ada...fm 1st floor...turun gi Ground floor. Material pun cantek..cutting tudung pun just nice utk Kakak...size S.

Peh tu Kakak ckp..."ibu...anak tudung pulak..kena beli gak?"....alamak! Kena naik ke 1st floor balik...naperlah tadi ahkak tak beli kan...senang...tak payah gi 2, 3 kali cenggini. Hemmmm....

Cha pulak dok whining..whining...nak main games kat tmpt kanak2....padahal...semalam...dah mcam2 games dia main kat WWM. Pujuk dia....jom kita makan sizzling yee mee kat Tembikar Panas. Kakak tak mo makan...cz dia kenyang...maklumlah dah kenyang dpt tudung sekolah yg dia minta dari semalam kut. Pandailah ibu dia kan.....


Peh tu Kakak ajak gi supermarket...nak beli CRUNCHIE. Biler sampai sana...tgk2 elek. Out of stock....siyes? Cam tak caya ajer...Peh tu Kakak pulak dok whining..whining ajak gi Petronas...kat situ Kakak kata...konpem ada. Oh tidak! Ibu dia ckp...jom gi kat Watson...mesti ada. Pegi sana pun...elek. Pegi kat Guardian pun samer elek! Ishhhh...tak kanlah nk gi Petronas...semata2 kerana seketul Crunchie nie...ceh. Penat berjalan pulak hari nie.

Then ahkak teringat yg kat kedai mynews.com mesti ada....kan. Berjalan lagik. Sib baik ada...tu pun tinggal 2 ajer. Cepat2 Kakak amik....ibu dia yg bayar. Sebelum bayar tu...ibu suh Kakak amik satu utk ibu dia....nak rasa...apa sedap sgt choc. nie...sampai sumer tmpt abis stock.

Sampai rumah...Kakak makan sikit ajer. Belen Kakak masuk dlm plastick letak dlm fridge lepas tu. Ahkak pulak...rasa cam tak lalu nk makan choc. nie malam2...tunggulah esok...tak pun...esok bawak gi opis ajerlah.




5 comments:

Hairil Rizal said...

Ehs, pegi jjau2 ke?

Warlord pegi sana gak tadi petang. Ada la kat sana dlm kol 5 smpai 6. Pegi cari baju seluar utk Syiqah. Baju yg ada byk dah sempit dan senteng sbb Syiqah dah makin tinggi dan tembam!!

Nurul a.k.a Riko said...

Warlord...
Iyer saya...mmg pegi time tu gak.

Lamer gak kat tmpt kanak2 cz dok cari tudung sekolah..last2 yg ada kat Professor kat Ground floor.

Kanak2 mmg cepat ajer membesar..mmg time utk bershopping utk baju baru Syiqah...beshnyer!

princeduyong said...

hehe...anak anak kena dilayan...

Lovely Bella said...

bella suke crunchie!!!! waa dh lame rase nyer x mkn.. konon2.,. diet..

Nurul a.k.a Riko said...

Princeduyong..
setuju sesangat....tu lah penawar duka ahkak!

Bella...
Ala..Bella dah kurus..tak yah diet occay! Ahkak dah rasa...so manis! Manis mcm Bella...he.he.he.